Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

DALSLANDS KANAL, 2 DAGAR


   

 

Följ med och upplev en av Europas vackraste vattenvägar, Dalslands kanal. En uppskattad resa med vacker natur.  Vi gör också ett par trevliga besök på Hunneberg och hos Sivans Osthandel. En härlig kortresa på 2 dagar!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Bengtsfors

Vi stannar för kaffe och fortsätter genom det fagra och vidsträckta Västergötland och mot Halle – Hunneberg. Här väntar ett intressant och roligt besök på Kungajakts-museet där vår guide väcker vårt intresse för djur och natur och berättar jakthistorier från Hunneberg. Jakträttigheten på bergen har tillhört Sveriges kung sedan Gustav Vasas dagar och den används varje år. Efteråt äter vi hemlagad lunch på Spiskupan som finns intill museet. Vi fortsätter resan mot Dalsland och passerar Trollhättan och Vänersborg och genom det dalsländska landskapet till Bengtsfors. Vid ankomsten checkar vi in på First Hotel Bengtsfors med utsikt över Dalslands kanal. Vi äter senare gemensam middag på hotellet.

 

DAG 2 Bengtsfors – Hemorten

Vi tar bussen bort till Storholmens Kanaltrafik för en båtresa på Dalslands kanal, vi går ombord på sekelskiftesbåten M/F Storholmen, som trafikerat kanalen sedan 1938. Under den fem timmar långa båtresan till Håverud avverkas 16 slussar och en nivåskillnad på 33 meter. Vi får se en omväxlande och orörd natur, samhällen och gammal bruks- och herrgårdsmiljö. Ombord serveras också lunch innan vi når kanalens stora sevärdhet, Akvedukten i Håverud. Den är en genialisk lösning på ett stort problem som blev ett världsunikt byggnadsverk. I Vara stannar vi för ett annorlunda besök. Här finns Sivans Osthandel och Conditori Nordpolen som vi kombinerar med besök. Sivan tar emot oss på Nordpolen och under tiden vi dricker eftermiddagskaffet underhåller Sivan med sin berättelse om sitt familjeföretag som arbetat med ost i fem generationer. Att conditoriet har fått namnet Nordpolen beror på att André hamnade här med sin luftballong vid en testflygning 1894. Och i osthandeln har det dukats upp till provsmakning av deras olika ostar och vi kan handla med oss hem.  Efter trevligt uppehåll kör vi de sista milen hem.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-07-25 Fullbokad 2.990 kr2.790 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i resans pris

  • Bussresa
  • 1 övernattning med frukost
  • Middag dag 1
  • Lunch dag 1 och 2
  • Entré och guide på Kungajaktsmuseet
  • Eftermiddagskaffe  dag 2
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 290:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2
First Hotel Bengtsfors

BENGTSFORS, Sverige

Karlsbergsvägen 3, 666 31 Bengtsfors
0531-727 00
www.firsthotels.se/Vara-Hotell/Hotell-i-Sverige/bengtsfors/first-hotel-bengtsfors/