Hitta din resa

BOHUSLÄN, 3 DAGAR


 

 

Vår resa till Bohuslän innehåller de berömda och klassiska orterna. Vi kommer utmed vackra kustvägar till bland annat Fjällbacka, Smögen, Skärhamn och vi bor på fina Bohusgården i Uddevalla. Välkommen med på vår härliga sommarresa!

 


 

Visa program

Dag 1 Hemorten - Uddevalla

I Mullsjö gör vi kaffepaus och i Uddevalla äter vi lunch på den anrika badorten Gustavsberg. Därefter åker vi ut mot kusten och Lysekil. Här besöker vi Havsakvariet Havets Hus. Du får också egen tid med möjlighet att promenera genom Havsbadsparken innan vi åker tillbaka till Uddevalla och checkar in på Hotell Bohusgården. Här finns en fräsch SPA-avdelning med bland annat ((swimmingpool 17 m, rymlig bubbelpool och)) en uppvärmd takbalja med utsikt över Uddevalla. Intill hotellet finns också den vackra Strandpromenaden, perfekt till kvällspromenaden. 45 mil.

 

Dag 2 Utflyktsdag

Vi börjar med att åka ut till Smögen. Här gör vi ett längre stopp med möjlighet att flanera på den berömda bryggan, handla i bodarna och besöka fiskhallarna. Vi fortsätter längs Kustvägen och vi ser Bohusläns mest karga och särpräglade natur. I Hunnebostrand besöker vi skulpturparken och stenkonstcentrumet som vittnar om den omfattande stenindustrin som bedrivits här. Fjällbacka, ännu en bohusländsk pärla! Två kändisar som förknippas med platsen är skådespelerskan Ingrid Bergman och deckarförfattarinnan Camilla Läckberg, författare till böckerna som blev den populära TV-serien "Morden i Fjällbacka". Vi njuter av mat på restaurang Bryggan som är vacker beläget i det idylliska och historiska fiskeläget. Senare återvänder vi till Uddevalla och vårt hotell. 16 mil.

 

Dag 3 Uddevalla - Hemorten

Resan fortsätter vidare i "Evert Taubes fotspår". Vi stannar till hos Handelsman Flink på Flatön och upplever den ”Taubeska” atmosfären med bland annat Taubestenen och berget där han satt och blickade ut över Malö strömmar. Med färja till Orust och Tjörn kommer vi snart till sillkonservernas ö Klädesholmen, ett historisk och välkänt fiskeläge. I generation efter generation har yrkesmän på ön utvecklat sillen till en inlagd delikatess. På restaurang Vattnet som ligger i anslutning till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn blir vi serverade lunch och efteråt finns möjlighet att besöka museet på egen hand. Vi återvänder till fastlandet via de berömda Tjörnbroarna. Med stopp utmed hemvägen är vi snart tillbaka på våra hemorter igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-07-29 Fullbokad 3.890 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Lunch alla tre dagarna
  • Entré till Havets Hus
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 450:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Inträde till SPA avdelningen betalas på plats.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Bohusgården Hotell & Konferens

UDDEVALLA, Sverige

Nordens väg 6, 451 44 Uddevalla
0522-364 20
www.bohusgarden.se

Våningar: 7 Rum: 133 Hiss finns.
Dusch/bad/wc, hårfön, telefon, TV, radio, strykjärn.
På hotellet finns restaurang, bastu, pool, bar.

Kommentarer

Mycket trevlig resa.Mycket duktig chaufför och reseledare. Mycket bra service. Allt fungerade perfekt.
Mycket trevlig resa.Mycket duktig chaufför och reseledare. Mycket bra service. Allt fungerade perfekt.
Annika och Kjell-Åke Pettersson
En toppenbra resa med så många upplevelser och intryck på bara tre dagar. Underbar natur och mysiga ställen som t ex Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand. Vår jätteduktiga reseledare - Lisbeth - gjorde att resan fick ett extra plus.
En toppenbra resa med så många upplevelser och intryck på bara tre dagar. Underbar natur och mysiga ställen som t ex Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand. Vår jätteduktiga reseledare - Lisbeth - gjord
Maj-Britt och Gunilla