Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

GÖTA KANAL, 1 DAG


   

 

Att färdas med passagerarbåt längs natursköna Göta kanal blir ett minne för livet. En resa man gärna gör om. Upplev landskapsidyllen med sommardofter och vackra kanalmiljöer. En innehållsrik dag väntar dig som följer med.

 


 

Visa program

DAG 1

Från Jönköping åker vi den vackra Vätterleden norrut och i trakten av Gränna gör vi paus för fika. Vi åker sedan öster om sjön Tåkern till Vadstena. I den medeltida stadskärnan är nästan varje hus en sevärdhet i sig. Vår reseledare visar och berättar lite om staden innan bussen tar oss till Borensberg där vår kanalbåt "Kung Sverker" väntar. Medan vi åker över sjön Boren serveras lunch och vi har valt rederiets goda lax, tillagad ombord. Kanalfärden går genom en levande landsbygd med hus och herresäten och längs alléer med ståtliga lövträd. Slusstrappan i Borenshult med sina 5 slussar och en nivåskillnad på 15 meter är ett spännande inslag på vår kanalresa. Skepparen berättar om sevärdheterna utmed vägen. Efter lite mer än två timmar lägger båten till i Motala hamn där bussen väntar för vidare färd. På Restaurang Fyren i det lilla samhället Hästholmen vid Vätterns strand står eftermiddagskaffet framdukat. Bussen tar oss sedan åter mot hemorten. 

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-08-03 8+ 1.190 kr G Boka
2019-08-17 8+ 1.190 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Göta kanaltur
  • Lunch
  • Eftermiddagskaffe
  • Reseledare

 

Övrigt

Barn under 16 år 830:-