Dagsprogram

 • DAG 1 HEMORTEN - WITTENBERG

  Avresa mot Öresundsbron och färjan Gedser-Rostock. Det passar bra att äta lunch under den två timmar långa överfarten. På kvällen väntar rum på Acron Hotel i Wittenberg.
  Öresundsbron-Wittenberg 48 mil.

 • DAG 2 WITTENBERG - OBERAMMERGAU

  Vi gör en liten rundtur i staden där Martin Luther verkade som församlingspräst i början av 1500-talet, innan resan går vidare mot Bayern. Vi bor två nätter på hotell eller pensionat av mellanklass i närheten av Oberammergau. 60 mil.

 • DAG 3 PASSIONSSPELEN

  Vi hinner bekanta oss med Oberammergau innan det är dags att ta plats på teatern. Förutom Passionsspelen är byn känd för träsniderier och vackra fasadmålade hus. Dramat om Jesu lidande och död börjar 13.30 och pågår till sen kväll med ett tre timmar långt avbrott för middag. Det är verkligen en mäktig föreställning och man förstår varför människor kommer från hela världen för att uppleva den. Efter föreställningens slut ca 21.30 återvänder vi till våra hotell.

 • DAG 4 OBERAMMERGAU - BREGENZ

  Efter frukost kör vi mot Bodensjön och den trevliga staden Bregenz, som ligger i Österrike. Längs vägen besöker vi den eleganta vallfarts-kyrkan i Wies och gör fotostopp vid sagoslottet Neuschwanstein. Vi bor en natt på Hotel Messmer, med centralt läge nära sjön. Njut av en kvällspromenad längs stranden! 20 mil.

 • DAG 5 BREGENZ - MAINAU - STUTTGART

  Vi lämnar Bregenz och har inte långt till blomsterön Mainau, ännu en höjdpunkt! Här tillbringar vi flera timmar för att beundra blomsterprakten. Palmer och fjärilar, fontäner och underbara planteringar, slottet och kyrkan i sirlig barockstil – allt är en njutning för ögat oavsett årstid! Mätta på intryck fortsätter vi till Stuttgart för övernattning på Wyndham Stuttgart Airport Messe. 25 mil.

 • DAG 6 STUTTGART - HANNOVER

  Genom ett vackert böljande landskap färdas vi norrut för att bo en natt på Wyndham Hannover Atrium Hotel. 50 mil.

 • DAG 7 HANNOVER - HEMORTEN

  Bussen tar oss på tyska motorvägar till färjan Puttgarden-Rödby, genom Danmark och hem till Sverige.
  Hannover-Öresundsbron 45 mil.