Skip to main content

Oslo-Köpenhamn

Följ med på en avkopplande kryssning där vi får uppleva två nordiska huvudstäder på en och samma resa!

Oslo, en unik blandning av modern storstad och stora sköna naturområden. Detta är också Skandinaviens äldsta huvudstad som grundades 1048 av Harald Hårdråde.   Upplev den danska gemytligheten i Köpenhamn. Här känner du dig lätt hemma även om du besöker staden för första gången. Den fascinerar med sin spännande, moderna arkitektur. Att döma av antalet stjärnor som Michelinguiden har tilldelat stadens restauranger är Köpenhamn också Nordens gastronomiska huvudstad. Efteråt vet du vad ordet dejlig innebär för dig.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten - Oslo

  Resan går genom Västergötland och Bohuslän mot Norge. Vi stannar på lämpligt ställe för lunchpaus. Till Oslo kommer vi på eftermiddagen och åker då på en stadsrundtur. Därefter checkar vi in på Comfort Hotel Karl Johan. Hotellet ligger centralt på huvudgatan med samma namn.
  På kvällen äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang i närheten.
  Småland-Oslo ca 50 mil

 • DAG 2 Oslo - Köpenhamn

  På morgonen väntar hotellets goda frukostbuffé på oss. Därefter egen tid att upptäcka Oslo! Norges härliga huvudstad bjuder på kultur, nöjen och vacker natur. En modern storstad viket märks i restaurangutbud, i arkitekturen på shoppinggatan och i nya stadsdelar som Tjuvholmen. Med två av Europas största konstmuseer, MUNCH och nya Nationalmuseet har Oslo blivit ett drömresmål för många konstälskare. Strosa runt på Operahusets tak, den innovativa designen ger många intressanta utsiktvinklar över staden. Oslofjorden går rakt in i staden och ger en skönhetsupplevelse av stora mått. På eftermiddagen samlas vi igen för att gemensamt åka till hamnen och gå ombord på DFDS Seaways kryssningsfartyg mot Köpenhamn. Vi installerar oss i bekväma 2-bädds insideshytter med golvstående sängar. Passa på och njut på soldäck av utseglingen i den vackra Oslofjorden. Gemensam buffémiddag ombord.
  Ta en paus och njut av livet ombord! Koppla av en stund i relaxavdelningen med pool och jacuzzi. Ta en fika med gott kaffe i caféet, lyssna på skön livemusik och dansa hela natten. Kudden och hytten är inte långt borta när du känner dig nöjd med dagen.

 • DAG 3 Köpenhamn - Hemorten

  Starta dagen med utsikt över Öresund och njut av en läcker frukostbuffé. Vi lägger till i Köpenhamn 10.00. I denna härliga stad med kontinental känsla finns förstås mycket att se och göra. Vi åker på en stadsrundtur och får bekanta oss närmare med Köpenhamn som trots sin storlek har kvar den härliga småstadskänslan. Tid finns även att på egen hand strosa runt, äta lunch, shoppa och uppleva Köpenhamns välkända puls. Sen eftermiddag åker vi hemåt igen via Öresundsbron. Fikapaus blir det innan vi framåt kvällen når våra hemorter igen. Köpenhamn-Småland ca 25 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Comfort Hotel Karl Johan
2016 öppnade Comfort Hotel Karl Johan, mitt på Oslos huvudgata med samma namn. Ett hotell med bra pris, snygg design och bar och restaurang i världsklass. För vem? Osloturister, affärsresenärer, kompi...

Övernattning dag 2 - 3

DFDS Oslo-Köpenhamn
Våra dagliga kryssningar från Köpenhamn till Oslo är ett perfekt sätt att upptäcka de olika kulturerna i Danmark och Norge, samtidigt som du får en unik och avslappnande resa till havs. I resan ingår...