Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten – Bray, Irland

  Bussen kör oss till Kastrup varifrån SAS flyg avgår 17.45. Efter drygt två timmars flygresa landar vi i Dublin och möts av en irländsk turistbuss som tar oss till Bray, en småstad som med sitt kustläge blivit en välbesökt turistort och en perfekt utgångspunkt för utflykter i området. Vi bor fem nätter på Wilton Hotel som ligger ca två km från strandpromenaden med serveringar, butiker och Sealife Aquarium där man kan beskåda livet under vattenytan. Promenadstigar går bland annat upp på berget Bray Head med fina vyer över omgivningarna.
  Dublins flygplats-hotellet ca 5 mil.

 • DAG 2 – 5 Bray med utflykter

  Vi gör en hel- eller halvdagsutflykt varje dag och hinner se oss om i omgivningarna samt besöka huvudstaden Dublin.

  I den grönskande dalen Glendalough grundades redan på 500-talet ett kloster och runt klostret växte det upp en by. Idag är ruinerna en välbesökt sevärdhet där det 30 meter höga stentornet drar till sig uppmärksamheten. I närheten ser vi en vallhundsuppvisning där väldresserade bordercollies lyder sin ägares visslingar och rop.

  Några mil söder om Bray ligger hamnstaden Wicklow där det gamla fängelset, som stängdes på 1920-talet, idag är museum. Utställningarna visar inte bara hur fångarna hade det, utan ger också en inblick i Irlands dramatiska historia.

  Irlands många får har gett upphov till en blomstrande ullindustri. I den tidigare gruvbyn Avoca ligger ett väveri som fört traditionen vidare i snart 300 år. Vi får en guidning i väveriet och har möjlighet att köpa vackra plädar eller bara ta en fika. På hemvägen besöker vi Mount Usher Gardens, en av Irlands vackraste trädgårdar med över 5000 olika träd, buskar och blommor.

  I Dublin visar en lokalguide oss de viktigaste sevärdheterna. Du får tid på egen hand och vi avslutar med ett besök på Guinness Storehouse där visning och provsmakning av öl ingår.

 • DAG 6 Bray, Irland - Hemorten

  Mitt på dagen lämnar vi hotellet och kör till Powerscourt Gardens, vackert beläget vid berget Great Sugar Loaf Mountain. Här finns möjlighet att äta lunch och vi har tid att njuta av den storslagna, terrasserade italienska trädgården eller den eleganta japanska. Vårt flyg avgår på kvällen den 2 augusti och ankommer Kastrup 23.10. Buss möter för sista etappen.

  Med reservation för ändrade flygtider, som kan påverka programmet.