Skip to main content

Inlandsbanan med Norrlandskusten

Söker du det exotiska, intressanta eller rent av det som aldrig har blivit av? Följ med och bli förtjust i att åka Inlandsbanan och Norrland. Vi stannar till på kända ställen som Frösön, Åre och Arvidsjaur. Vi fortsätter utmed Norrlandskusten med charmiga städer och pärlor som Uppsala och Sigtuna!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten - Mora

  Efter förmiddagskaffe kör vi mot Närke och Örebro och stannar för lunch. Vi fortsätter till Dalarna och i Mora på Mora Parken har vi första övernattning. 55 mil.

 • DAG 2 Mora - Östersund

  Under förmiddagen åker vi genom Orsa finnmark och via Sveg anländer vi till Mossbo Stenar i Överhogdal. Här kan vi köpa stenar, kristall, smycken och hemslöjd i egen tillverkning och dricka förmiddagskaffe. Jämtland passerar utanför vårt fönster och strax efter Åsarna får vi den första skymten av Storsjön. På fina Sommarhagen - Wilhelm Peterson-Bergers hem - går vi en guidad visning. Ett museum som har fått utmärkelse för en av Sveriges bästa inredningar under 1900-talet. Övernattning i två nätter på Scandic Östersund Syd i Östersund. 35 mil.

 • DAG 3 Utflykt till Åre och Tännforsen

  Mot Åre för besök i den trevliga staden och på Åres Chokladfabrik, där man kan se produktionen igång och få provsmaka. En chokladälskares dröm. Det blir också tillfälle att ta Gondoliften upp till Åreskutans topp. På 1420 meters höjd ser vi västjämtska fjällvärlden milsvid framför oss. Kanske blir det fika på Toppstugan, Sveriges högst belägna café. Vi kommer till ännu ett naturfenomen, Tännforsen! Ett av Sveriges största vattenfall med total fallhöjd på 38 meter, fantastiskt att se! Efter häftiga intryck återvänder vi till Östersund och vårt hotell. 20 mil.

 • DAG 4 Tåg Inlandsbanan, Östersund - Arvidsjaur

  Tidig morgon och vi stiger på tåget på Inlandsbanan. Vi blir tågresenärer på en av Sveriges mest omtalade järnvägar och många naturscener blir det från fönstret. Slutstationen är Arvidsjaur och utmed vägen blir det en del stopp, bland annat i Vilhelmina. Under resan berättar också tågvärdarna om platser vi passerar. Vid stationen i Arvidsjaur möter vi vår chaufför och buss som tar oss till ortens klenod, Lappstaden. När man fick sina första kyrkor i norr behövde samerna en plats att bo på när kyrkoplikten kallade till kyrkobesök. Vi får se de skogssamiska kåtorna, den största samlingen som idag är privatägd. Vidare till Vildmarkshotellet Hotel Laponia för övernattning.

 • DAG 5 Arvidsjaur - Hudiksvall

  Vi sätter kurs mot Lycksele som var först i Västerbottens län att få stadsprivilegier. Efter lunch fortsätter resan mot Hudiksvall. På anrika och centrala Quality Hotel Statt tar vi in för övernattning. 58 mil.

 • DAG 6 Hudiksvall - Gävle - Uppsala

  Gävle nämns redan på 1400-talet som stad. Hamnen var det viktigaste, utskeppningshamn från norra Bergslagen och tidigt kungligt monopol på fiske längs en stor del av Norrlands kust. Vi besöker de välbevarade kvarteren, trots de stora bränderna som härjade, i det "Gamla Gefle". Resan går vidare till Uppsala, en av Sveriges äldsta städer. Idag är det en av landets fyra storstäder, världskänt för universitetet, den magnifika domkyrkan och arvet efter Carl von Linné. Efter uppehåll och besök i Domkyrkan får vi checka in på Scandic Uplandia, centralt beläget vid charmigt stråk. 25 mil.

 • DAG 7 Uppsala - Sigtuna - Hemorten

  Kanske har du inte varit i Sigtuna? I så fall får du en upplevelse när du upptäcker den pittoreska staden. Detta är också en gammal stad men på ett annat sätt. Liten, mysig och fortfarande lika stor stadskärna som år 970 när orten blev stad. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad. Vi tar en promenad och kaffepaus, njuter i stora drag av den angenäma miljön. Nästa stopp utmed hemvägen blir på Plevnagården i Malmköping för lunch. De sista milen hem blir med paus. 44 mil.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Mora Parken Hotell och Konferenscenter
Naturskönt beläget hotell i dalastil beläget i markplan med frukostmatsal, sällskapsrum, gym. Gångavstånd till Mora Centrum. Till rummen ingår parkering, wifi, frukost. Våningar: 1 Rum: 73 Parkvägen,...

Övernattning dag 2 - 4

Scandic Östersund Syd
Krondikesvägen 97, 831 46 Östersund www.scandichotels.com/ostersundsyd 063-685 86 00

Övernattning dag 4 - 5

Hotell Laponia Arvidsjaur
Bad/dusch/wc, TV, telefon. Hotellet har restaurang, pool, bar, relaxavdelning med bastu. Våningar: 4 Rum: 200 Hiss finns Storgatan 45, 933 33 Arvidsjaur www.hotell-laponia.se 0960-55 500...

Övernattning dag 5 - 6

Quality Hotel Statt Hudiksvall
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio och hårfön. Hotellet ligger centralt. Våningar: 4 Rum: 106 Hiss finns Storgatan 36, 824 22 Hudiksvall www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/hudiksvall/quality-hotel...

Övernattning dag 6 - 7

Scandic Uplandia
Dusch/wc, telefon, TV, internet, hårfön. På hotellet finns relax, bastu, pool, restaurang och bar. Våningar: 3-6 Rum: 133 Hiss finns Dragarbrunnsgatan 32, 753 20 UPPSALA www.scandichotels.se/uplandia...