Skip to main content

Fredriksdalsteatern

Efter 28 år är det dags för Eva Rydberg att säga tack och hej till Fredriksdalsteatern och sin kära publik. Hon gör det med en festligt färgsprakande version av Nils Poppes klassiska sommarkomedi ”Två man om en änka”. Kring sig har hon samlat en verklig toppensemble och dansare med ingen mindre än Per Andersson i spetsen!

Två man om en änka Året är 1923 och på Fredriksdals Herrgård huserar den glada änkan Julia Sjölin (Eva Rydberg), där hon driver teatersoaréer och är beskyddare av Husarregementet på Berga Kasern. Det är bröllop mellan hennes dotter Ofelia (Mia Poppe) och löjtnant Rosencrona (Robert Rydberg) när vår komedikarusell drar igång. Den lite lagom late malajen Emil (Per Andersson) är förlovad med den danska varietéartisten Else Bom Hansen (Birgitta Rydberg) men flirtar ändå glatt med husan Rut (Sofie Lindberg) och får dessutom änkans gunst, eftersom hennes nevö Gösta (Kalle Rydberg) inte riktigt lyckas med intrigen att få änkan intresserad av överste Ström (Anders Aldgård). Skratt, sång, musik, dans, kärlek, show, intriger och lite knivkastning – det artar sig till en sanslöst rolig final på Fredriksdal – och den får Du ju inte missa! 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1 Hemorten - Fredriksdalsteatern Helsingborg - Hemorten

    Vi gör en kort rast vid motell utmed vägen och är framme i Helsingborg vid 16-tiden. Vi stannar i centrum i den härliga sommarstaden med kontinental fläkt och får en stund för egna strövtåg. Bussen tar oss sedan till Fredriksdal och även här får vi lite egen tid. Med sina museer och trädgårdar bjuder Fredriksdal på upplevelser för alla åldrar, det är som att göra en utflykt tillbaka i tiden. Köp en påse bröstkarameller i stadskvarteren eller njut av en kopp kaffe under äppelträden. Vi intar sedan våra platser på den välkända friluftsteatern och klockan 19 börjar föreställningen. När den är slut väntar bussen på oss för färd mot hemorterna. Även på hemresan gör vi en kort rast.

Avgångs- och hemkomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
KALMAR Rasta 10:55 02:50
NYBRO Busstationen 11:20 02:25
NYBRO Garaget Sågaregatan 13 11:25 02:20
ERIKSMÅLA Marknadsplatsen 11:45 02:00
LESSEBO Vårdcentralen 11:55 01:50
HOVMANTORP fd Köplusten, Centralgatan 18 12:05 01:40
VÄXJÖ Bussgaraget Rådjursvägen 6A 12:40 01:05
ALVESTA Allbotorget 13:00 00:45
LJUNGBY Ljungbystopp, Best Western Hotel 13:35 00:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/7Flera Fredriksdalsteatern
Garanterad avgång!
Mer än 81 190:-BokaMer information