Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten - Beitostölen

  Resan går genom Västergötland och Bohuslän mot Norge. Vi stannar på lämpligt ställe för lunchpaus. Via Oslo, Ringerike och Fagernes upp mot fjället och den lilla byn Beitostölen. Här ska vi bo på fyra nätter på Bergo Hotel som ligger med en fantastisk utsikt över Jotunheimen. Middag på kvällen.

 • DAG 2 Folkmuseum, rakfisk & lokalt öl

  På förmiddagen besöker vi Valdres Folkmuseum, där får vi en guidad gårdsvandring på friluftsmuseet, upplever levande folkmusik samt provar traditionell husmanskost. Därefter åker vi vidare till Noraker Gård där de som vill kan provsmaka rakfisk, Norges motsvarighet till surströmming. Här finns också en gårdsbutik. Vi fortsätter till Små Vesen bryggeri där vi visas runt, äter lunch och provsmakar öl. Middag på hotellet på kvällen.

 • DAG 3 - 4 Utflykt till Lillehammer och vandring i den vackra fjällvärlden

  Vi åker vi på vackra vägar över fjället till OS-staden Lillehammer. Vi får höra lite om hur arenorna används idag. De flesta av oss kommer väl med stolthet ihåg när Pernilla ”Pillan” Wiberg tog hem guldet 1994 i dessa backar. Här får du även egen tid för att strosa runt och upptäcka staden. En av dagarna finns det möjlighet att gå på en lättare vandring. Vi bor vid porten till Jotunheimen Nationalpark som är ett paradis för både små och stora fjällturister. Det finns flera fina vandringsstigar, det är bara att ta på sig bra skor, packa ryggsäcken och ge sig ut på tur. Vill man inte vandra så är Beitostölens centrum väldigt mysigt med flera restauranger, caféer och butiker. På kvällarna äter vi gemensam middag på hotellet.

 • DAG 5 Beitostölen - Hemorten

  Idag är det dags att lämna denna sagolikt vackra plats för denna gången. Efter en god frukost rullar vi hemåt igen genom det "brinnande” landskapet. Vid Svinesund passerar vi gränsen till Sverige och vidare genom Västergötland. Det blir kaffe och lunchstopp under dagen och framåt kvällen är vi åter vid våra hemorter.