Skip to main content

Färöarna

Låt dig förföras av Färöarnas vackra natur!

Färöarna är en självstyrande del av Kungariket Danmark. Ögruppen som ligger i Nordatlanten består av 18 små öar med fascinerande natur och ett sagolikt landskap som du bara trodde fanns i fantasins värld. Har du någonsin haft känslan av att ingen någonsin har varit här före dig? Här hittar du lugnet, långt bort från dagens stress. Följ med och låt dig förföras av en mycket speciell naturupplevelse.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten – Fredrikshamn

  På väg mot Göteborg stannar vi för lunchpaus innan vi åker till Stena Lines färjeterminal för ombordstigning på färjan som tar oss till Fredrikshamn. Vidare med bussen till Hotel Jutlandia, gemensam middag på kvällen.

 • DAG 2 Fredrikshamn – Hirtshals – Smyril Line

  Efter en god frukost rullar vi vidare mot Hirtshals på Norra Jylland. På förmiddagen, 11.30, går vi ombord på Smyril Lines färja M/S Norröna. Vi installerar oss i våra hytter och äter på kvällen en gemensam middag ombord.
  Det är inte svårt att göra sig hemmastadd ombord. Här råder en lugn och skön atmosfär. Det finns taxfreeshop, nattklubb, bar, restauranger, bio, gym, soldäck och pool. Tänk dig att sjunka ner i en varm bubbelpool med utsikt över den till synes oändliga Atlanten – en häftig upplevelse!

 • DAG 3 Färöarna, Torshavn

  Frukost ombord. Vi ankommer Färöarnas huvudstad Torshavn på kvällen vid 17.30. Vi åker med bussen till Hotel Brandan, där vi ska bo i 4 nätter. Gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4 ”Hjärtat av Torshavn” Tinganes och Útí á Reyni

  Vi börjar dagen med en god frukost på hotellet. Idag ska vi upptäcka en av världens minsta huvudstäder. Vår lokalguide möter upp oss för en intressant stadsvandring i den gamla delen av Torshavn – Tinganes och Reyni. Gamla stan sjuder av vardagsliv bland de smala gatorna och gränderna. Vi ser rådhuset, lagtinget och de charmiga gamla svarttjärade husen med torvtak. Det var även hit till Torshavn som några av de allra första vikingarna kom. Vid den yttersta spetsen av Tinganes vittnar hällristningar i klipporna om tidig bebyggelse. Under dagen finns det tid till att på egen hand få ströva runt bland husen, i hamnen eller ägna din tid åt shopping i Torshavn. Gemensam middag på kvällen.

 • DAG 5 Kirkjubour och Nationalmuseet

  Frukost på hotellet. Idag ska vi göra en halvdagsutflykt till Kirkjubour, som är den sydligaste byn på ön Streymoy. Kirkjubour bjuder på en storslagen natur och anses vara den viktigaste historiska platsen på Färöarna. Vår skandinavisktalande lokalguide tar oss med på en spännande resa till medeltiden. Vi får se Kungsgården som är en av världens äldsta bebodda byggnader, Olavskyrkan och ruinerna av S:t Magnus domkyrka. Magnuskatedralen är den äldsta medeltida byggnaden på Färöarna och finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi är tillbaka i Torshavn igen så äter vi lunch i Nordens hus och gör ett besök på Nationalmuseet. Gemensam middag på kvällen.

 • DAG 6 ”Sagoön” Sandoy och Färöisk afton med mat och folkdans

  Frukost på hotellet. Idag ska vi åka färja söderut till Skopun på vackra Sandoy, känd för sina många fina sandstränder. Charmiga små byar, betande får på fjällsluttningar, historiska platser och bosättningar. Enligt sägnen bodde här troll, häxor och vikingar! Vi gör ett besök på Føroya Grótvirki, det lokala stenhuggeriet. Turen fortsätter till Skálavík där vi äter lunch. På eftermiddagen gör vi en rundtur med besök i de mysiga byarna Húsavík, Dalur och Sandur. I Sandur får vi uppleva en härlig färöisk kulturafton med mat från det lokala köket, kvällen avslutas med folkdans innan vi nöjda och belåtna rullar hemåt mot Torshavn och vårt hotell.

 • DAG 7 Båttur till Vestmanna fågelklippor och Vágar – Smyril Line

  Idag ska vi åka med bussen till Vestmanna på ön Streymoy, där vår lokalguide möter oss. Härifrån ska vi åka på en cirka 1,5 timmes lång båttur till de berömda fågelklipporna. Vi beundrar utsikten och alla spektakulära vyer med smala passager längs klippväggar som reser sig högt över havsytan, grottor och det rika fågellivet. Vid den här tiden på året häckar tusentals sjöfåglar här, idag har vi stor chans att få se de vackra Lunnefåglarna. Efter båtturen så äter vi lunch i Vestmanna innan vi åker vidare till ön Vágar och den lilla byn Gásadalur. Byn var förr i stort sett helt isolerad från omvärlden. Man fick gå över bergen för att ta sig till nästa by, idag finns det en vägtunnel som gör det betydligt enklare. Vi tar en liten promenad för att beskåda det mäktiga vattenfallet Múlafossur. På vår väg tillbaka över ön njuter vi av utsikten mot Tindholm innan vi når byn Bour där vi gör ett litet stopp. Vi åker mot Torshavn. På kvällen äter vi middag på hotellet innan vi lite senare ska gå ombord på M/S Norröna igen och påbörja vår hemresa, fartyget avgår 23.30.

 • DAG 8 Till havs

  Idag njuter vi av båtresan, äter frukost i lugn och ro. Varför inte spela ett parti bingo, handla taxfree, läs en bok, titta på en film, njut av frisk havsluft eller kanske relaxa i fartygets pool. På kvällen äter vi gemensam middag ombord.

 • DAG 9 Hirthals - Hemorten

  Vi äter en god frukostbuffé innan vi på förmiddagen ankommer till Danmark och Hirthals. Bussen tar oss till Fredrikshamn och Stena Lines terminal för avfärd mot Göteborg. Ombord på färjan finns det tid för lunch. Vi ankommer Göteborg 15.45 och rullar sedan mot våra hemorter.

Avgångs- och hemkomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
KALMAR Rasta 07:50 23:00
NYBRO Busstationen 08:15 22:35
NYBRO Garaget Sågaregatan 13 08:20 22:30
ERIKSMÅLA Marknadsplatsen 08:40 22:10
LESSEBO Vårdcentralen 08:50 22:00
HOVMANTORP fd Köplusten, Centralgatan 18 09:00 21:50
OSKARSHAMN Parkering vid Arenan 09:00 21:50
GAMLEBY Hpl Flisvägen (Värmeverket) 09:20 21:30
VÄXJÖ Bussgaraget Rådjursvägen 6A 09:30 21:20
VÄSTERVIK Busshållplats Ljungheden, Ljunghedsvägen 09:40 21:10
MÅLILLA Bussterminalen 09:40 21:10
ROTTNE Rottnegården 09:45 21:05
HULTSFRED Busstationen 09:55 20:55
NOTTEBÄCK Nottebäcksterminalen 10:05 20:45
VIMMERBY Nilsbuss garage Älåkragatan 18 10:20 20:30
KORSBERGA Parkering vid kyrkan 10:25 20:25
VETLANDA hpl I resecentrum 10:40 20:10
EKENÄSSJÖN hpl Konsum 10:55 19:55
EKSJÖ Abborraviken 11:10 19:40
NÄSSJÖ Resecentrum 11:30 19:20
JÖNKÖPING M2 Center 12:05 18:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/7Flera FäröarnaMer än 825 940:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotel Jutlandia
Hotel Jutlandia ligger nära Frederikshavns färjeterminal, med bara några minuters promenad till gågatan Danmarksgade och järnvägsstationen. - Hotellet erbjuder restaurang, bar med biljardbord och dar...

Övernattning dag 2 - 3

M/S Norröna
M/S Norröna är ett färöiskt passagerarfartyg som ägs och drivs av rederiet Smyril Line. Fartyget går i trafik mellan Hirtshals i Danmark via Tórhavn på Färöarna och till Seydisfjördur på Island, och ä...

Övernattning dag 3 - 7

Hotel Brandan
Hotel Brandan är ett 4-stjärnigt hotell beläget i den färöiska huvudstaden Torshavn. Hotellet höjer ständigt ribban för sin miljövänliga policy och strävar efter att minimera sitt miljöavtryck. Hotell...

Övernattning dag 7 - 9

M/S Norröna
M/S Norröna är ett färöiskt passagerarfartyg som ägs och drivs av rederiet Smyril Line. Fartyget går i trafik mellan Hirtshals i Danmark via Tórhavn på Färöarna och till Seydisfjördur på Island, och ä...