Skip to main content

Änglagård - Musikalen Stockholm 3 dagar

Hyllade filmklassikern blir musikal! Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Viveka Seldahl m.fl. tog sin in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992 sågs den av 1,4 miljoner människor, den har vunnit flera priser i Guldbaggegalan och var Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin ”Bästa utländska film”. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen i Stockholm. Fredrik Kempe skriver text och musik, Edward af Sillén regisserar och har skrivit manus, denna gång tillsammans med Daniel Réhn.

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivan (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker upp i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen ”Såsom i Himmelen”. Fannys färgstarka följeslagare Zac, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård ”Tredje gången gillt”, i vilken han spelar pastorsadjunkten Kristoffer. Vi ser även fler erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Missa inte höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!

För 2 dagars resa, boka här: 

 

https://www.ramkvillabuss.se/anglagard-musikalen-stockholm-2-dagar

För 3 dagars resa 2024, boka här: 

 

https://www.ramkvillabuss.se/anglagard-musikalen-stockholm-3-dagar-2024

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten - Stockholm

  Vi pausar på vägen mot Stockholm, då har du möjlighet att köpa lunch eller fika. Vi kommer till hotellet på eftermiddagen. Incheckning på vårt centralt belägna hotell, Scandic Grand Central, Kungsgatan 70. På Scandic Grand Central möts du av en atmosfär där barer och restauranger tillsammans bildar ett sceneri. Livemusik, konst och djs är rekvisitan och du är skådespelaren. Här händer det alltid något! På bara några minuters gångväg når du nöjen, kultur, sevärdheter och huvudstadens bästa shopping. Eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter.

 • Skansens julmarknad & Änglagård med teatermeny

  Njut av hotellets frukostbuffé. För er som önskar följa med till Skansens mysiga julmarknad så rullar bussen dit 10.00 och hämtar er vid 13.30 (entré till julmarknaden ingår ej i priset). Ikväll är det bokat middag på Oscarsteaterns restaurang Tredje Raden som ligger högst upp i Oscarsteatern med utsikt mot Kungsgatan. Här kan du i lugn och ro njuta av en smakrik tre-rätters middag i varm teateratmosfär inför föreställningen av Änglagård som börjar 19.30. Som gäst blir du serverad mellan 16.30-17.00. Eftersom hotellet ligger tvärs över gatan från teatern så är det nära och bra!

 • DAG 3 Stockholm - Hemorten

  Frukost på hotellet. Nu får du egen tid till 14.30 att uppleva julstämningen och strosa runt på egen hand, därefter lämnar vi Stockholm.
  Vi stannar och rastar på vägen hem, då kan du äta en bit mat eller ta en fika. Framåt kvällen är vi tillbaka vid våra påstigningsorter igen.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Scandic Grand Central
Detta eleganta hotell ligger i en byggnad från 1880-talet, beläget mitt i Stockholms hjärta. Här erbjuds gratis WiFi, gym och, bastu. Alla rum har platt-TV. Alla rum på Grand Central by Scandic har tr...