Dagsprogram

 • DAG 1 Hemorten – Almuñecar

  Bussen kör under natten till Kastrup där vi tar Norwegians flyg med avgång 07.00. Efter knappt fyra timmars flygresa landar vi i Malaga och möts av buss som tar oss till Almuñecar, ca åtta mil öster om Malaga.
  Vi bor i rymliga rum med balkong på omtyckta Hotel Victoria Playa. Hotellet ligger i ett lugnt område ca 200 meter från San Cristobal-stranden och har utomhuspool. Frukost och middag serveras som buffé.

 • DAG 2 – 14 Almuñecar med utflykter

  Almuñecar har gamla anor som både fenicisk handelsplats och romersk bosättning. På 700-talet kom de nordafrikanska morerna, som stannade till slutet av 1400-talet. Idag är Almuñecar en tilltalande småstad med drygt 20.000 invånare. Från hotellet till centrum är det ungefär en kvart till fots. Där ligger också den moriska borgen på en höjd och botaniska trädgården med fågelpark. Strosa längs den långa strandpromenaden, frossa i tropiska frukter, drick kaffe på en uteservering, ta ett glas vin och några tapas på en bar.

  Utflykter som ingår i resans pris:
  Vi ägnar en dag åt Costa del Sols huvudstad Malaga, en storstad med ett varierat utbud av museer, shopping, restauranger och caféer. De flesta sevärdheterna ligger på ett begränsat område i den historiska stadskärnan.

  Småstaden Nerja ligger vid kusten mellan Almuñecar och Malaga. Utanför Nerja upptäcktes på 1950-talet en grotta med fantastiska droppstensformationer. Efter besöket i grottan kan vi flanera på den så kallade Europabalkongen, ett palmkantat promenadstråk med vidunderlig utsikt över kusten och Medelhavet. Den pittoreska byn Frigilana anses vara en av Andalusiens vackraste byar med vitkalkade hus med blomsterprydda balkonger.

  Den gamla staden Ronda, med vitkalkade hus och blomsterprakt, är dramatiskt belägen på en hög klippa delad mitt itu av en djup ravin. Den pampiga bron över ravinen imponerar. Ronda är känt som tjurfäktningens födelseplats och här finns Spaniens äldsta tjurfäktningsarena.

  Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och tipsar om sevärdheter och aktiviteter utöver programmet.

 • DAG 15 Almuñecar - Hemorten

  Vårt flyg avgår på förmiddagen från Malaga och vid ankomsten till Kastrup 15.00 väntar buss för sista etappen till Sverige.

  Med reservation för ändrade flygtider, som kan påverka programmet.