Hitta din resa
Resor-topp-bild-hemsida-RB

Resekommentarer

 

 

Mycket bra upplägg på resan. Reseledare och chaufför var väldigt kunniga och trevliga och tog hand om oss på alla sätt och vis. Hotellet som vi bodde på i Holland var mindre bra. Inga bra toaletter och restaurangen kändes som en skolmatsal.
All heder till våra chaufförer Morten? (minns tyvärr inte deras namn, men den andre var från Stockholm). Fin körning, supertrevliga och mycket bra information.
Ingrid om SHOPPING I BURG
Drömmen om Kina blev sann....
En fantastisk resa , med många upplevelser
Ulf var en toppenguide - med sin svensktalande guide o med en lika bra chaufför gjorde han RESAN FÖR LIVET
Ingalill o Villy Karlsson om UPPLEV PEKING, 8 DAGAR
Mycket trevlig resa med fint hotell, bra busschaufför o fin buss. Bra arrangemang där allting klaffade. Men, ett stort minus för fikapaus på både upp- o nervägen på Motell Filbyter, som både jag o min reskamrat o flera med oss i bussen tyckte var ett väldigt trist ställe med trist inredning, dammiga plastblommor och på det hela taget "sunkigt". Utbudet av fika var mycket dåligt med plastiga kakor. Det var då skillnad med hotellets eko-tänk, som var mycket bra.
En mycket trevlig resa. Ett + för att vi stannade och fikade/åt i Stavsjö istället för Filbyter i Linköping.
Så duktig reseledare Raija Valtonen, utmärkta hotell,
fantastisk busschaufför Erling och lagom kallt väder. Många spännande besök, bla Ice Hotell och Kirunagruvan. Stort tack!
En toppenchauffor som for gulled resan!
Ännu en gång bra resa. Tack till chafförerna Göran o Thorbjön. Allt går jättebra finns inget att klaga på bara hoppas att resan ska ligga kvar i fortsättningen.
Eva Nyström om SHOPPING I BURG
Vilken otroligt bra guide!!
Christine J ledsagade oss på ett mycket kunnigt och hövligt sätt, från första stund och hela vägen hem. Kunde inte haft det bättre!! Hoppas att kunna få henne som guide på bra resa nästa år,
(gärna Kroatien)
Ta vara på Christines kompetens!!
agneta johansson om SORRENTO 8 DAGAR
En lång men härlig resa med en kanon bra reseledare (Berne Pettersson) med en sådan person så går resan mycket lättare, Dess utom var hotellet av högsta klass ! Tack !
Oscarsson Motala om BREMER FREIMARKT 3 DAGAR
Mycket trevlig resa och bra upplagd. Trevliga utflykter, bra hotell och Framför allt en TOPPEN GUIDE, JESSICA BERGSTRÖM.Hon tillsammans med Hild gjorde resan till ett fint minne.
Agneta o Ola om MALLORCA 10 DAGAR
Jättebra resa, och en stor eloge till guiden Anki.
Tydlig o mycke bra information. Lugn o behaglig på alla sätt.
Va rädd om henne....
Gunilla Eriksson om Berlin 4 dagar
En mycket trevlig resa med den bäste av reseledare, Jimmi Olsson. Jimmi löser alla problem, som kan dyka upp på en resa med samma glada humör och har en fantastisk förmåga att få alla att se positivt och glatt på tillvaron. Mycket trivsamt.
Ulrika och Jan-Åke om KROATIEN, DUBROVNIK & PAG 8 DAGAR
Resans största plus var vår fantastiska färdledare Carina Isgren som tog så väl hand om oss på flygplatser, utflykter och ombord. Hon fanns alltid där, leende och beredd att hjälpa till. Personalen på vårt kryssningsfartyg Vision of the Sea såg till att dagarna ombord var trivsamma och bekväma. Rundturen i Venedig, utflykten till Efesos och turen på Santorini, som Carina tog oss med på, är fina minnen från vår resa. Men: tillägget för utsideshytt (4360:-/hytt) var absolut inte värt pengarna.
En jättetrevlig resa med superchaufför och en jättetrevlig guide Anne-Marie Lindström.Hade även tur med vädret. Mkt. god mat och goda viner,sköna vyer,härliga hotell! Glada medresenärer.Tack för en mycket fin resa! Ett minne för livet!
Göransson Gunilla o Sivert om RHEN-MOSEL 7 DAGAR
Mycket intressant att få se hur våra grannar i Baltikum lever och ta del av deras historia.
Bra hotell med god mat o dryck.
Anders,vår reseledare påläst och kunnig.
Vår chaufför Mikael,lugn o trygg och med ett humör som gör dagen (och kvällen) att det aldrig blir tråkigt. En riktig klippa. Tusen TACK.
Anita o Sigvard Andersson om ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR
Superbra resa med en underbar chaufför Lars Schött som körde bussen så man trodde att man svävade fram o en reseledare Ann-Marie Lindström som var super. Hon var påläst, kunnig o kunde både sjunga, berätta historier, snabb i tanken, rolig men även då det blev stau på Autobahn så fick hon oss på gott humör. En superguide
Monica o Göte Pettersson om RHEN-MOSEL 7 DAGAR
Mycket duktiga chaufförer som höll reda på allt. Lugnt o stilla
Eva Nyström om SHOPPING I BURG
En mycket trevlig resa med en lugn trevlig och säker chaufför Mikael Fasth och likaledes reseledaren Carina Isgren. De bidrog till att resan blev så trevlig och njutningsbar.
MVH
Heléne & Karl-Martin Nilsson
Heléne & Karl-Martin Nilsson om SKOTTLAND 9 DAGAR
En fantastisk resa på många sätt, bra ordnat, duktig och kunnig guide (Carina) och säker och också mycket kunnig chaufför (Mikael).
Kunnig och mycket trevlig svensktalande guide i Edinburgh, god mat och bra hotell.
Fick se så mycket som inte stod med på programmet, oväntade stopp som blev en förhöjning av resan. Bra resesällskap och lagom stor grupp.
Agneta Håkansson om SKOTTLAND MED TATTOO 6 DAGAR
Vi vill ge högsta betyg till denna resa. Bra upplägg på resan.Bra hotell överlag. Bra mat.Trevliga utflyktsmål med bra guider. Christer Lagesson mycket skicklig och trevlig chaufför. Raija Valtonen utmärkt reseledare påläst och kunnig, tydlig,serviceinriktad. Vi vill rekommendera henne för kommande resor. Bra standard på bussen.
Hultén Jan-Olof o Elisabeth om HÖGA KUSTEN 5 DAGAR
Mycket bra upplägg. Ingen stress, flöt på bra.
Proffsig chaufför även bra i rollen som vinkännare. Glada resenärer!
Även i år har vi deltagit i Hemlig resa med Berne och Stickan. Resan varade 6 dagar, och gick detta år till nordvästradelen av Tyskland. Området heter Ost Friesland, och är ett mycket platt land, med floder och kanaler. Kan nämnas, att innevånarna här dricker mest té i hela världen! Vi bodde i staden Leer, och därifrån var det inte långt till gränsen till Nederländerna, som vi besökte en av dagarna. Det bjöds på många olika upplevelser, såsom fantastiska trädgårdar, kanalfärd ,färja över bredaste delen vid floden Elbes utlopp, ett kyrktorn som lutade mer än tornet i Pisa, konstnärsby, marskland och mycket mer. Allt under ledarskap av Berne, som berättade om alla intressanta ting och historia, som fanns runt omkring oss, och med säker hand styrdes bussen av Stig, Stickan, Gjerling. De två är de bästa reseledare man kan tänka sig.
Ett litet problem fanns vid två av hotellen, nämligen att hisskapaciteten var för dålig. För övrigt fungerade allt. Många av deltagarna på resan har varit med många gånger på de hemliga resorna med ovannämnda radarpar, så man förstår att deras resa är populär.
Tusen tack för en trevlig, spännande och intressant upplevelse!
Monica och Börje
Monica Fransson och Börje Norum om HEMLIG RESA 5 DAGAR
Jättebra chaufför och jättebra reseledare. Mycket bra upplägg och jättebra service. Bra hotell, och bra mat. Plus att det fanns pool till barn och ett bra lekrum där alla barnen höll till. Jättebra med alla stopp längs vägen.
Familjen Ojala om LEGOLAND 3 DAGAR
Fantastisk bra resa. Allt fungerade perfekt även för mig som sitter i rullstol. Mycket tack vare en bra och serviceinriktad och hjälpsam bussförare. Bra mat på Röstånga. Det var vår första bussresa men inte den sista.
Margareta och Conny Dahlberg om SHOPPING I BURG
Trevlig resa med bra upplägg. Trevlig och glad chaufför. Rekommenderar verkligen denna resa till andra.
Ann-Chatrin o Bosse om VINPROVNING O SHOPPING I BURG
En trevlig resa och en trevlig chaufför
Trots besvikelse över hotellskiften
både innan och under resan blev
det en fin upplevelse.
Intressanta utflykter m.a.p. Kubas
historia,traditioner och nutid.
En fantastisk busschaufför och en
bra och trevlig lokalguide.
En guldkant var vårt trevliga
resesällskap.
Anders o Mona-Britt
Anonym om KUBA, 14 dagar
Tack för en väldigt intressant rundresa på Kuba, vilken gav en god inblick i "det gamla Kuba". Utmärkt reseledare i Eva Erlandsson som tillsammans med lokalguide Luis Carlos och chaufför David löste alla problem ( både stora och små ) som dök upp. Tyvärr flera hotelländringar, men sammantaget en fantastisk resa. Res dit innan Kuba förändras !
Siv och Mats Hurtig om KUBA, 14 dagar
Otroligt väl omhändertagna från påstigning till avstigning i Växjö. Reseledaren Eva Erlandsson gjorde resan till en stor upplevelse. Hon är ett guldkorn bland reseledare. Små förtretligheter som icke fungerande toaletter och dylikt har vi glömt bort nu. Tack för nackkuddarna.
Birgitta och Håkan Blom om KUBA, 14 dagar
Kompletterar med några bilder till.
Ulf o Anita Johansson om KUBA, 14 dagar
Det allra mesta har varit på topp, utom en sak som vi vill kommentera. Vår reseledare Eva Erlandsson har varit riktigt konanbra och jobbat mycket proffsigt. En mycket intressant resa med flera spännande utflykter. Bifogar några bilder på typiska Kuba motiv och trevliga middagar.
Ulf o Anita Johansson om KUBA, 14 dagar
Toppenresa Eva Erlandsson som guide är lika bra som Mikael var när vi gjorde vår resa till Rom-Sorrento hösten 2014 Var rädd om henne som guide och Reseledare och att vi fick behålla vår Kubanska guide,Chaufför och Buss hela tiden Synd att vi fick byta hotell 1:a natten i Trinidad Men det var nog inte ert fel vad vi förstod Jag har rekommenderat resan till mina vänner och bekanta Hälsningar och det blir nog fler resor med er Detta var säkert min 15 resa med er Gunilla Karlsson Ålem
Kontakta mig Eva Erlandsson pratade om att hon var bokad av Nilsbuss/Ramkvilla på en Karibienkryssning Februari 2017 Jag vill gärna ha vidare information om den Kryssningen
Gunilla Karlsson om KUBA, 14 dagar
Resan var mycket bra och framför allt guiden Eva Erlandsson var fantastisk.
Ett par veckor före avresan byttes våra tre hotell till andra. Att jag föll för den här resan och beställde den berodde på läget på hotellet de fyra första dagarna, mitt i gamla stan. Hotellet vi fick bo på var i utkanten av Havanna. Vi hade inte beställt resan om vi vetat detta från början. Det hade betytt mycket för oss att få bo mitt i Havanna.
Jag tyckte också att vistelsen i Varadera blev för lång, 5 dygn. Det hade varit bättre att lägga några av de dagarna i Trinidad.
Men som sagt guiden Eva Erlandsson var mycket skicklig. Änvänd henne så mycket ni kan!
Ann-Sofi Kronvall om KUBA, 14 dagar
Reseledare Eva Errlandsson var Kanonbra
Jan Wäneskog om KUBA, 14 dagar
Vi var ett gäng på 6 personer som deltog. Resan var en fantastisk upplevelse på alla sätt. Vi hade en underbar reseledare Raija Valtonen som var otroligt påläst och kunnig. Chaufför var Rolf Solnevik som körde oss på ett lugnt och säkert sätt.
Hela resan var otroligt bra planerad och här vill vi ge eloge till tjejen på Ramkvillabuss som planerat den och bokat god mat och bra hotell.
Många rosor till alla inblandade
Maritha o Lars-Inge Persson om JOKKMOKKS MARKNAD 7 DAGAR
Tack Jessica o Percy för en mycket trevlig resa. Ni är underbara.
Monica Arne Anne om Julmarknad i Rostock, 3 dagar
En mycket trevlig resa. En helt fantastisk föreställning med bra platser på teatern och Gunnar som chaufför. Det kan inte blir bättre.
Full pott! Intressanta utflykter, utomordentlig intressant infödd guide, bra hotell, god mat och trevligt resesällskap. Har fått en extra sommar!
Inger Petersson om MADEIRA 8 DAGAR
Allt var bra.En särskild eloge till reseledaren Jessika,som gjorde allt för oss.
Det enda dåliga var lokalguiden i Palma och till marknaden
Marianne Burström om MALLORCA, 10 DAGAR
En mycket bra resa, bra mat, fina hotell - framförallt Van der Valk Hotel i Hildesheim.
Hotel Trapp i Rüdesheim var verkligen en upplevelse. Är mycket nöjda med resan.
En extra eloge till vår chaufför Kenneth Bertilsson.
Reseledare Ann-Marie Lindström var perfekt, kunnig och rolig. Tog hand om oss på bästa sätt.
Vi hade även "tur med vädret"
Tips från reseledare Eva:
Har gjort denna resa många gånger och förra året för Ramkvilla - en toppen resa som kan rekommenderas! Perfekt med tid i Florida först - vi lär känna varandra, upplever mycket och hinner också komma rätt med tidsomställningen sedan avsluta med en fantastisk kryssning! Bara måste upplevas!
En trevlig resa, mycket fint att se och underbart väder. En resa att rekommendera, lite strul med guiderna, men annars toppen allting och trevliga resenärer
Lena Ekberg om TOSCANA, 10 DAGAR
En trevlig och välarrangerad resa med en suverän reseledare Jimmi Olsson! Mycket mat,fina vyer,härliga bad,trevliga löpturer och framför allt glada och goda skratt.
En trygg bussresa,Tack!
En mycket bra resa med en otroligt duktig, engagerad och social reseledare, Jimmi Olsson. Han skapade en mycket god stämning mellan alla resenärer. Trevliga och lagom många utflykter. Bra hotell.
Ulrika och Jan-Åke om KROATIEN, POREC, FLYG 8 DAGAR
Väldigt nöjda med allt. Ett stort tack till Jimmi som från första stund tog väl hand om oss. Med sin inledning att lära sig namnen på alla 50 passagerarna skapade han en stark gruppkänsla som bara blev bättre och bättre för varje dag. Bra hotell och trevliga utflykter.
Agneta o Ola Aronsson om KROATIEN, POREC, FLYG 8 DAGAR
Hej! Vi vill tacka för en fantastisk resa genom Europa med våra utmärkta reseledare Christer och bussförare Magnus. De har givit oss ett mycket intressant minne för framtiden. En resa vi aldrig kommer att glömma. Vi tycker att Ramkvillabuss har arrangerat hela programmet toppenbra och vi kommer att rekommendera just Ramkvillabuss till våra vänner och bekanta. Åter igen TUSEN TACK TILL Christer och Magnus! Varma hälsningar Eivor o Sven Dahlstedt samt Åse och Leif Manneryd
Eivor och Sven Dahlstedt samt Åse och Leif Manneryd om Schwarzwald - Alsace - Mainau 7 dagar
Vi vill bara framföra vårt hjärtliga tack för en fantastisk resa till Tyrolen och Sankt Johann. särskilt vill vi tacka vår fantastiska chaufför Veiko samt vår strålande guide Margerithe som verkligen gav oss massor av fakta om vår resa . Olle och Catharina från Sörmland. Ps man behöver inte vara smålänning för att njuta av era resor.
Olle och Catharina om TYROLEN SANKT JOHANN 7 DGR
Vilket perfekt upplägg när vi kommit på plats nere i Santa Ponsa!    Tack Ramkvillabuss för det perfekta upplägget nere på ön och tack Jessica, mycket duktig reseledare, lugn och med ett mycket trevligt och kompetent bemötande. Påläst.    Förbättringsförslag beträffande nerresan kommer Jessica att vidarebefordra. Vi var ju pionjärer.    Miljön i Santa Ponsa med fint hotell med bra HP, närheten till två härliga stränder och mysig småstadsgata,   lämnade inget övrigt att önska för mig som reste "ensam" men tillsammans med det trevliga sällskapet genom Ramkvillabuss. Tack för mycket fint sällskap!    Bra varvning med "tid till eget förfogande" och intressanta utflykter.    Jag skulle gärna resa dit igen.    Eksjö den 26 oktober 2013  Margareta Berg
Margareta Berg om MALLORCA, 10 DAGAR
Denna resa kan vi verkligen rekommendera,  bra hotell och vacker plats, Santa Ponsa.  Resan på 10 dagar var perfekt, i och med att  det är två resdagar så fick vi en hel vecka på plats.  Lagom med trevliga utflykter och duktiga guider,  vi fick se en hel del av ön.   Sen att vädret var så härligt så sent i oktober   gjorde inte resan sämre. (26-29 c)    Mvh
Trevlig resa trevlig chaufför
Perfekt service ,bra guidning Bengt o Berne ni är suveräna. Hotellet ok synd att vi inte kunde bo på 1:a alternativet
Inga-Lill Fansson om Berlin 4 dagar
Gunnila och Rolf får högsta betyg.

Fina hotell bra mat

Vi fick mycket av historiken i dessa länder. Intressant.

Vi har aldrig förut åkt med Nilsbuss,men det var inte sista gången.
Ewa och Ulf Eklöf om ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR
Mycket trevlig resa, flera fina platser som vi fick se, god mat , och så inte minst, en så BRA och engagerad guid och en så skicklig och säker chaufför, Jessica o Percy, de kan inte vara bättre.
Inger o Lars-olof Torstensson, Ingelstad om Hemlig resa 2 dagar
Mycket bra resa som vanligt.

Dålig planering och information om anslutning till Växjö.

Saknar att man inte byter platser i bussen, man ska inte kunna köpa sig en plats för hela resan.
Birgitta Gustavsson om 30-års festen, Göteborg 2 dagar
Birgitta och Arne Sallhag om VINPROVNING O SHOPPING I BURG
EN VÄLDIGT TREVLIG RESA, HADE INGA STORA FÖRVÄNTNINGAR, MEN DET VAR EN TOPPENRESA, BRA MAT BRA UPPLÄGG OCH EN VÄLDIGT TREVLIG OCH SÄKER CHAUFFÖR. TACK
5 stjärnor. Allt var välordnat och bra, väldigt fint hotell och utmärkt reseledare samt chaufför. Ska boka resa till Normandie, hoppas den blir lika bra.
EvaBritt och Håkan Danvall om RÜGEN 4 DAGAR
Bra chaufför,bra guide som var kunnig, trevlig och roade. Gav bra tips vad man kunde göra den dagen man hade på egen hand. Bra och centralt hotell!
Ingrid Karlsson om Berlin 4 dagar