Hitta din resa

Italien

ROM 5 DAGAR

5 dagar , pris från 8.290 kr

  Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. På denna resa i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. Du får både intressanta guidningar av kunniga lokalguider och tid på egen hand. Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och ger tips.    

Läs mer och boka här

SORRENTO, CAPRI, ROM 8 DAGAR

8 dagar , pris från 13.990 kr 13.490 kr

  Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. Denna kontrasternas metropol är ett klassiskt resmål på alla sätt. Under ett par dagar i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. I Neapelbukten klättrar en annan klassisk semesterort längs klippväggen - Sorrento. Härifrån gör vi en utflykt längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv.    

Läs mer och boka här

TRE ALPLÄNDER, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 8.990 kr

  Alperna lockar ständigt med höga berg, djupa dalar och vackra vyer. Detta är en resa i gränstrakterna mellan alpländerna Österrike, Schweiz och Italien. Vi bor i trevliga staden Feldkirch i västligaste Österrike. Det blir tågtur med Bernina Expressen från Schweiz till Italien samt besök i furstendömet Liechtenstein och på blomsterön Mainau i Bodensjön.    

Läs mer och boka här

SICILIEN 8 DAGAR

9 dagar , pris från 9.980 kr

  Medelhavets största ö Sicilien bjuder på sol och bad, vacker natur med njutbara vyer och en lång historia som återspeglas i städernas arkitektur och minnesmärken. Vi bor nära havet och den kända turistorten Taormina på östkusten och varvar utflykter med lata dagar.     

Läs mer och boka här

KLASSISKA ITALIEN, 15 DAGAR

15 dagar , pris från 17.260 kr

  Ljuvliga Italien bjuder på fantastiska sevärdheter, spännande historia och intressant nutid. På vår resa får du det bästa av det långsmala landet, från Venedig i norr till Sorrento i söder. De klassiska städerna Rom och Florens är oslagbara när det gäller magnifika byggnader och rik historia. Under hela resan njuter du av vyerna som passerar revy utanför bussfönstret.       

Läs mer och boka här

SORRENTO 8 DAGAR

8 dagar , pris från 12.790 kr

  Sorrento är en av de verkligt klassiska semesterorterna, upptäckt av den europeiska överklassen redan på 1800-talet och omtyckt för sitt klimat. Vi varvar utflykter och lugna dagar under veckan i Sorrento. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv. Lika självklar är bussutflykten längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. Förläng sommaren med en höstresa till södra Italien och ljuvliga Sorrento!     

Läs mer och boka här