Hitta din resa

SORRENTO, CAPRI, ROM 8 DAGAR


 

 

Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. Denna kontrasternas metropol är ett klassiskt resmål på alla sätt. Under ett par dagar i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. I Neapelbukten klättrar en annan klassisk semesterort längs klippväggen - Sorrento. Härifrån gör vi en utflykt längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Sorrento

Bussen går till Kastrup varifrån Norwegians flyg avgår 10.20. Efter 2½ timmes flygresa ankommer vi till Fiumicino-flygplatsen utanför Rom där en italiensk buss väntar för att ta oss söderut till Sorrento, en av Italiens äldsta och mest förnäma semesterorter. Vi bor fyra nätter på Grand Hotel Flora beläget ca 1 km från centrum och med utomhuspool. Rom-Sorrento 30 mil.

 

DAG 2 - 4 Sorrento med utflykter

Under våra tre dagar i Sorrento ägnar vi en dag åt Capri, en dag åt Amalfikusten och en dag väljer du själv fritt hur du vill tillbringa.

Den ljuvliga ön Capri når vi efter en kort båtresa från Sorrento. För svenskar är ön förknippad med läkaren Axel Munthe. I "Boken om San Michele" skildrar han livet på och kring Villa San Michele, där vi under en guidad rundvandring får lära oss mycket om Axel Munthe, huset och ön.

Kustvägen, Kornischen, längs Sorrentohalvöns södra sida bjuder på några av Italiens vackraste scenerier. Byn Positano och småstaden Amalfi klänger på sluttningen ner mot havet och bjuder på mycket italiensk känsla. Då vägarna är smala kan bussen inte alltid komma ända fram, du får räkna med en del promenader idag.

 

DAG 5 Sorrento - Rom

Vi lämnar Sorrento bakom oss för att resa norrut. Dagens stora sevärdhet är de fantasieggande ruinerna av Pompeji. När vulkanen Vesuvius år 79 fick ett enormt utbrott begravdes staden och dess invånare på ett ögonblick i ett förödande regn av het aska och pimpsten. Bostadshus, badanläggningar, teatrar, gator och människor frystes i ögonblicket och återupptäcktes först på 1500-talet. En lokalguide berättar om det utgrävda Pompeji och människorna som levde där för nästan 2000 år sedan. Efter besöket i Pompeji fortsätter vi till Rom. Vi bor tre nätter på Hotel Laurentia, ett mellanklasshotell som ligger relativt centralt i närheten av Termini-stationen och Universitetet.

 

DAG 6 - 7 Rom

Idag startar vår tur i de sju kullarnas stad. Ta på dina skönaste promenadskor för vi kommer att gå mycket! En svensktalande lokalguide visar och berättar om de största sevärdheterna såsom Forum Romanum med rester av tempel och triumfbågar, den enorma amfiteatern Colosseum och det välbevarade Pantheontemplet. Bland de många torgen märks Piazza di Spagna med Spanska trappan och Piazza di Trevi med stadens största och mest berömda fontän, Fontana di Trevi, där Anita Ekberg badade i Fellinis film "La Dolce Vita".

Nästa dag ägnar vi förmiddagen åt Vatikanstaten, världens minsta stat och säte för den katolska kyrkans överhuvud, påven Franciskus I. Antalet kyrkor i Rom är oräkneligt, men det är ändå Peterskyrkan vi tänker på i första hand. Den stora runda Petersplatsen bildar en imponerande förgrund till den överdådiga kyrkobyggnaden. I Vatikanmuseet finns en otrolig konstskatt, mest känt är Sixtinska kapellet med Michelangelos freskomålade tak.

 

DAG 8 Rom - Hemorten

På majresan flyger vi tidig kväll från Rom till Kastrup där vi landar 19.45. I september avgår flyget mitt på dagen och ankommer Kastrup 16.00. Buss möter för resa till Sverige.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-09-19 Mindre än 8 14.380 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Kastrup
 • Flygresor med Norwegian utom hemresan i september som sker med SAS (måltider ingår ej på några flygsträckor)
 • Bussresor i Italien
 • 7 övernattningar med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 5
 • Heldagsutflykt till Capri inkl buss, båt, svensktalande lokalguide, inträde Villa San Michele
 • Heldagsutflykt längs Amalfikusten
 • Pompeji inkl lokalguide och inträde
 • Heldag Rom inkl buss och svensktalande lokalguide (ev inträden tillkommer)
 • Halvdag Vatikanen inkl buss, svensktalande lokalguide, inträde Sixtinska kapellet och Peterskyrkan 
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2.560:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Grand Hotel Flora

SORRENTO, Italien

Corso Italia 248, I-80067 Sorrento
0039-081 87 82 520
www.grandhotelflora.com/

Våningar: 6 Rum: 130 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, luftkonditionering.
Hotell beläget i innerstadsområde en knapp km från centrum. Trafikstörningar kan förekomma i rum som vetter mot gatan.
Restaurang och bar. Utomhuspool med solterrass.

Destinationshotell Dag 4 - 5
Hotel Laurentia

ROM, Italien

Largo degli Osci, 63, Roma, Italien
+39 06 445 0218
www.hotellaurentia.com/se/

Våningar: 4 Rum: 45 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, luftkonditionering.
Hotell beläget i den centrala stadsdelen San Lorenzo i närheten av universitetet och Termini-stationen.
Frukostmatsal och bar.

Kommentarer

En fantastisk resa till Sorrento och Rom. Storslagen natur och kulturella upplevelser som blev ännu bättre med kunniga guiders hjälp.Reseledare Christine Johansson ansträngde sig till det yttersta för att få oss alla att må bra.Hon är TOPPEN helt enkelt! En resa och reseledare som varmt rekommenderas.
En fantastisk resa till Sorrento och Rom. Storslagen natur och kulturella upplevelser som blev ännu bättre med kunniga guiders hjälp.Reseledare Christine Johansson ansträngde sig till det yttersta fö
Lena och Jan-Olof Svensson Linköping