Hitta din resa

UPPLEV PEKING, 8 DAGAR


   

 

Upplev Peking tillsammans med oss! Peking (Beijing) är en av världens mest intressanta städer med mängder av sevärdheter på Världsarvslistan: Sommarpalatset, Förbjudna staden, Kinesiska muren och Himmelens Tempel. Dessutom kända platser såsom OS-arenan (”Fågelboet”) och Himmelska fridens torg.

Med cykelrickshaw besöker vi de gamla kvarteren (”Hutongerna”) och får en inblick i vardagslivet. Vi tar del av gamla förnämliga hantverk och besöker en pärlbutik. Dessutom ges fantastiska shoppingtillfällen.  Allt detta och mycket mer på en resa som blir ett minne för livet!

Vi tar bussen till Kastrup där vi åker med SAS direkt till Peking. Vår reseledare blir Ulf Nilsson, som följer med på resan, ända hemifrån Växjö till Peking ToR. Ulf är en mycket erfaren Kinakännare med drygt 35 års erfarenhet från ett mycket stort antal rundresor i Kina och han kommer att lotsa oss till alla de kända platser som vi ska få se. Han kommer dessutom att ge minnesbilder av det Peking han mötte på 1970-talet och står till tjänst med råd och tips. 

 


 

Visa program

DAG 1 Flyg till Peking

Bussen tar oss till Kastrup varifrån flyget avgår 21.00. Vi flyger med SAS direkt till Peking med ankomst lokal tid 11.55, flygtiden är ca 9 timmar. Mat och dryck serveras ombord. Tidsskillnaden mellan Skandinavien-Kina är +7 timmar när vi har ”vintertid” (d v s Kina är 7 timmar ”före oss”) och +6 timmar när vi har ”sommartid”.

 

DAG 2 Ankomst Peking, Sommarpalatset, välkomstmiddag

Innan vi landar får vi frukost serverad. Vid ankomsten väntar buss som tar oss till det till det magnifika Sommarpalatset som var kejsarfamiljens sommarresidens redan på 1700-talet. Palatset är beläget i en stor och vacker park i den nordvästra delen av Peking. Parken, där också Kunmingsjön finns, är ett populärt rekreationsområde för Pekingborna under sommarmånaderna. Vi äter gemensam lunch innan vi fortsätter till hotellet. På vägen dit får vi information om staden och vår kommande vecka. Sedan är det dags att checka in på vårt centralt belägna hotell innan vi samlas för en gemensam välkomstmiddag.

 

DAG 3 Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Jin Shanparken och shopping

Efter frukost möts vi upp för en heldagstur. Vi inleder med Himmelska Fridens Torg som har varit en plats för många politiska scener, bland annat utropandet av Folkrepubliken Kina den 1 oktober 1949. Torget är världens största och sägs rymma 1 miljon människor. Här besöker vi bland annat Mao Zedongs mausoleum. Vi promenerar sedan till Den förbjudna staden där vi gör en intressant rundvandring. Här vilar kulturhistoria i till exempel Kejsarpalatset som uppfördes av Mingdynastin på 1400-talet. Vidare till Jin Shan, parken där det bjuds på fina och vackra vyer över staden. Efter lunch får vi tid till shopping på populära ”Pärlmarknaden” (Hongqiao). Bussen tar oss sedan tillbaka till hotellet. Den som vill kan stanna kvar för mer shopping och ta taxi till hotellet. Programfri kväll. Ulf ger gärna tips på restauranger eller annat av intresse.

 

DAG 4 Kinesiska Muren

Idag ägnar vi oss åt en av resans höjdpunkter! En dagstur till Kinesiska Muren. Bygget av den Kinesiska Muren, som är världens längsta byggnadsverk, påbörjades redan ca 200 år före Kristus av kejsar Qin. Under Mingkejsarna på 14- och 1500-talen förstärktes muren och byggdes ut till sin nuvarande sträckning. 1987 upptogs kinesiska muren på UNESCO:s världsarvslista. Det är en upplevelse att vandra på muren och se den ringla sig fram över bergen. Efter vårt besök äter vi lunch och besöker också en cloisonnéfabrik där man tillverkar vackra traditionella emaljföremål, innan vi åker mot Peking igen.  På vägen tillbaka stannar vi för att titta på OS-arenan från 2008 med sin mäktiga arkitektur och känd som Fågelboet. Vi är tillbaka till hotellet senare på eftermiddagen och äter även ikväll gemensam middag här.

 

DAG 5 

Tidig frukost. För den morgonpigge finns det traditionell morgongymnastik att delta i, så kallad Qigong, något som är vanligt förekommande i parker runt om i staden. Därefter besöker vi Himmelens Tempel som är fantastiskt med sitt vackra blålaserade tak som ska symbolisera himlen. Hit kom kejsarna två gånger om året för att be om god skörd och bra väder. Vi gör sedan en tur till Hutongerna, de trånga gamla gränderna som än i dag är bostadsområde för kinesiska familjer. Många av Hutongerna har rivits för att ge plats åt stora gator och hus men det var så här Peking såg ut förr. I Hutongerna får vi se en del av Pekingbornas vardagsliv. Vi gör en tur med cykeltaxi; rickshaw. Lunch och middag ingår under dagen.

 

DAG 6 

Idag besöker vi det berömda Lamatemplet som är det största tibetansk-buddhistiska templet utanför Tibet. Templet inhyser världens största Buddha-staty gjord i sandelträ. Därefter gör vi ett besök i en pärlfabrik och får se vackra smycken göras av sötvattenspärlor. Vi äter lunch på lämpligt ställe innan vi återvänder till hotellet. På kvällen äter vi middag tillsammans och går sedan och ser en imponerande akrobatikshow som är mycket populär och omtyckt.

 

DAG 7 

Den här dagen är fri till eget program. Vår reseledare finns på plats och kan hjälpa till med tips och idéer till den som önskar rådgivning. Vi samlas på kvällen för avskedsmiddag och passar på att gå på restaurang för att äta den berömda rätten ”Pekinganka”.

 

DAG 8 

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för vår flygresa hem.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-10-23 Mindre än 8 15.890 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup, vi flyger med SAS
  • Flygresa t/r Köpenhamn-direkt till Peking i ekonomiklass t/r
  • 6 övernattningar med frukost
  • 5 luncher och 5 middagar
  • Transfers och utflykter i Peking enligt programmet
  • Lokala skatter och flygskatter
  • Individuellt visum till Kina
  • Svensk reseledare hela resan samt lokalguide
  • Utförligt informationsmaterial Kina (med praktiska råd angående klimat, valuta, vaccinationer m m), karta över Peking, parlör.

 

Övrigt

Enkelrumstillägg: 1900:-
Avbeställningsskydd: 500:-
Tillägg platsbiljett i bussen: 100:-

 

För resan gäller resevillkor enligt katalog/hemsida med följande undantag.

Anmälningsavgiften är 2.300:- och slutlikviden erläggs 45 dagar innan avresa.

Vid avbeställning UTAN vårt avbeställningsskydd gäller följande avbokningskostnader: mer än 45 dagar innan avresa 2 300: -(anmälningsavgiften), 45 – 30 dagar innan avresa 50% av resans pris, senare 30 – 0 dagar innan avresa sker ingen återbetalning. Vid avbokning MED vårt avbeställingsskydd inkl. läkarintyg gäller: full återbetalning minus expeditionsavgift på 1000: -/person med tillägg för eventuella kostnader för visum som redan uppkommit.

Gör en koll på att ditt namn är rättstavat och stämmer överens med ditt pass.

Sena namnändringar d.v.s. efter 30 dagar medför en kostnad.

 

Vaccination:

Vi rekommenderar ett fullgott grundskydd dvs stelkramp/difteri, polio plus Havrix eller Twinrix (gulsot). Kontakta alltid din vårdcentral eller vaccinationscentral om du är osäker vilket skydd du har.

För ytterligare information och rekommendationer se www.vaccinationdsguiden.se eller www.1177.se/Tema/Vaccinatoner/Varldsdelar

 

Tänk på att det är viktigt att låset fungerar på din resväska.

 

Reservation för att flygskatter och bränsletillägg kan ändras

 

Boende

Destinationshotell Dag 2 - 8
Qianmen Hotel

Peking, Kina

175 Yong'an Rd, Xicheng, Beijing, Kina
+86 10 6301 6688
www.qianmenhotel.com/en/hotel_info.html


Qianmen Jianguo Hotel ligger i södra delarna av Peking, nära de gamla hutongerna och inom en kort promenad från Taorantingparken. Hotellet grundades redan 1956. Det har ett utpräglat tema med Pekingopera, och på hotellet finns en berömd teater, Liyuanteatern, som har föreställningar varje kväll, och restaurangen där du äter frukost är döpt efter Pekingoperans främsta stjärna - Mei Lanfang.

Kommentarer

Drömmen om Kina blev sann....
En fantastisk resa , med många upplevelser
Ulf var en toppenguide - med sin svensktalande guide o med en lika bra chaufför gjorde han RESAN FÖR LIVET
Drömmen om Kina blev sann....
En fantastisk resa , med många upplevelser
Ulf var en toppenguide - med sin svensktalande guide o med en lika bra chaufför gjorde han RESAN FÖR LIVET
Ingalill o Villy Karlsson