Hitta din resa

FRÅN NICE TILL BARCELONA 9 DAGAR


 

 

Den här resan ger dig det bästa av Medelhavets kust från Franska Rivieran, genom Provence och Languedoc till Katalonien i norra Spanien. Vi reser i det landskap som inspirerade Vincent van Gogh, Pablo Picasso och Salvador Dali. Vyerna växlar mellan kust och inland medan vi upplever det doftande Provence, karg natur i Camargue, vin i Languedoc och det turkosblå havet. Dessutom fantastiska städer som Nice, Cannes, Arles, Avignon, Girona och Barcelona. Resan avslutas på den gyllene kusten, Costa Daurada. 

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Nice - Cannes

Bussen tar oss till Kastrup varifrån flyget söderut avgår 18.40. Efter 2½ timmes flygresa landar vi i Nice. En halvtimmes bussresa tar oss till grannstaden Cannes. Vi bor två nätter på Golden Tulip hotel de Paris, beläget ca 15 minuters promenad från hamnen, festivalpalatset, saluhallen och gamla stan. Hotellet är inrymt i en vacker 1800-talsbyggnad och i trädgården finns pool. Nice-Cannes 3 mil.

 

DAG 2 Nice & Cannes

Vi börjar med en guidad rundtur i Rivierans huvudstad Nice. Här finns det vackra torget Place Masséna, trevliga gågator, det stora varuhuset Galeries Lafayette, den palmkantade strandpromenaden och mycket mer. På eftermiddagen har vi tid att på egen hand upptäcka Cannes. Staden har en gammal stadsdel med smala gränder och en glamorös del med lyxhotell längs strandpromenaden La Croisette. Titta på festivalpalatset, flanera i hamnen med de tjusiga båtarna och bada i Medelhavet!

 

DAG 3 Cannes – Arles

Dagens resa tar oss från Rivieran västerut till det ljuvliga Provence. På vägen besöker vi Aix-en-Provence, den historiska huvudstaden i Provence. Den grundades av romarna redan år 122 f Kr som Aquae Sextiae, och är idag en livlig universitetsstad med eleganta byggnader, torg och fontäner.

Efter uppehållet i Aix-en-Provence har vi bara en timmes resa till Arles. Vi bor tre nätter på Hotel Arles Plaza, beläget ca 10 minuters promenad från Place de la Republique, stadens centrala torg. Arles är känt för sina romerska minnesmärken, inte minst den enorma amfiteatern. 25 mil.

 

DAG 4 - 5 Arles med utflykter

En av dagarna åker vi söderut mot kusten och naturreservatet Camargue. Vita hästar, svarta tjurar och rosa flamingofåglar förknippas med detta särpräglade område vid floden Rhones delta. Mitt i det platta landskapet med saltängar ligger staden Aigues-Mortes, omgiven av en stadsmur med sju torn och tio portar. Vi besöker Saintes-Maries-de-la-Mer, en känd vallfartsort som dessutom har en härlig badstrand.

Vi gör också en utflykt till den medeltida staden Avignon med imponerande försvarsmurar. På 1300-talet styrde de franska påvarna den katolska världen från Avignon, och vi besöker det bevarade påvepalatset. I närheten av Avignon ligger det romerska byggnadsverket Pont du Gard, en 2000 år gammal bro och akvedukt i tre våningar. Både Arles, Avignon och Pont du Gard är klassade som världsarv av Unesco.

 

DAG 6 Arles – Santa Susanna

På väg till Spanien går resan genom Languedoc-Roussillon, ett betydande vinodlingsområde. Vi tittar in på en trevlig vingård och provar deras röda och vita viner. När vi korsat bergskedjan Pyrenéerna befinner vi oss i det spanska landskapet Katalonien. I Figueres finns det unika Salvador Dali-museet, väl värt ett besök. Därefter är vi snart framme i semesterorten Santa Susanna vid den gyllene kusten, Costa Daurada, norr om Barcelona. Vi bor tre nätter i rum med balkong på Aqua Hotel Onabrava & Spa. Hotellet har pool och ligger nära den långa sandstranden. 40 mil.

 

DAG 7 - 8 Santa Susanna med utflykter

En hel dag ägnas åt den katalanska huvudstaden Barcelona. Vi börjar med en guidning på tre timmar med lokalguide och får sedan tid på egen hand. Staden förknippas med arkitekten Antonio Gaudi och vi ser givetvis hans ofullbordade byggnadsverk La Sagrada Familia. Den medeltida stadskärnan, Barri Gotic, är trevlig att ströva i. Här finns restauranger, småbutiker och det vackra torget Plaza Reial. Alldeles i närheten hittar du La Rambla, ett av Europas mest kända promenadstråk. Längs strandpromenaden ligger bland annat Akvariet och det trevliga området La Barceloneta.

Vår andra dag i Santa Susanna gör vi en utflykt norrut längs Costa Brava och besöker Tossa de Mar, kustens allra charmigaste badort. I inlandet ligger vackra Girona, en stad fylld av minnen från en tvåtusenårig historia.

 

DAG 9 Santa Susanna - Barcelona - Hemorten

Du hinner med ett dopp eller två i Medelhavet innan vi mitt på dagen åker till flygplatsen utanför Barcelona. Flygresan tar tre timmar och vid ankomsten till Kastrup 19.50 möter buss för sista etappen.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-09-23 Mindre än 8 12.690 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Kastrup
 • Flygresor med Norwegian (måltider ingår ej)
 • Bussresor i Frankrike och Spanien
 • 8 övernattningar med frukost
 • Kvällssmörgås med dryck dag 1
 • Middag dag 3, 4, 6, 7 och 8
 • Utflykter enligt program
 • Lokalguider i Nice, Camargue, Avignon och Barcelona.
 • Vinprovning i Languedoc
 • Inträde till Påvepalatset i Avignon och Dali-museet i Figueres.
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 350:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Golden Tulip Cannes - Hotel De Paris

Cannes, Frankrike

Boulevard d’Alsace 34, F-06400 Cannes
0033-493 38 30 89
www.goldentulipcannes.com/en

Våningar: 4 Rum: 50 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, luftkonditionering.
Hotellet ligger ca 15 minuters promenad från hamnen och Cannes gamla stad.
Frukostmatsal och pianobar. Utomhuspool med solstolar.

Destinationshotell Dag 3 - 6
Hotel Arles Plaza

ARLES, Frankrike

Avenue Sadi Carnot 45, F-13200 Arles
0033-490 99 40 40
www.hotelarlesplaza.com/

Våningar: 2 Rum: 67 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, kaffe/tekokare, luftkonditionering. Värdeskåp i receptionen.
Hotellet ligger ca 10 minuters promenad från Place de la Republique, det centrala torget i Arles.
Restaurang och bar. Utomhuspool med solstolar.

Destinationshotell Dag 6 - 9
Aqua Hotel Onabrava & Spa

SANTA SUSANNA, Spanien

Avenida del Mar 6, E-08398 Santa Susanna
0034-937 678 211
www.aquahotel.com/en/hotel/onabrava-santa-susanna/

Våningar: 5 Rum: 350 Hiss finns.
Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, luftkonditionering och balkong. Värdeskåp mot kostnad.
Hotellet ligger nära den långa sandstranden i Santa Susanna, en av orterna på den spanska guldkusten, Costa Daurada. Ca 5 mil till Barcelona.
Restaurang och bar. Utomhuspool med solstolar och parasoller. Spa-avdelning med inomhuspool, gym. Massage och skönhetsbehandlingar mot kostnad.