Hitta din resa

DANMARKS SÖDERHAVSÖAR, 4 DAGAR


   

 

Upplev Danmarks charmiga söderhavsöar på en 4 dagars resa bland slott och kyrkor. Vi besöker Mön och dramatiska och vackra Möns klint. Där stupar de vita kalkklipporna rakt ner i havet och möts av det smaragdgröna vattnet. Vi tar färjan till sagoön Aerö, med sin säregna karaktär. Följ med och fascineras av allt det vackra.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Maribo

Under morgonen åker vi mot Malmö, vidare över Öresundsbron till Danmark. Idag ska vi besöka Mön, vi åker över drottning Alexandrines bro. Vi gör ett besök på Elmelunde kyrka som är känd för sina underbara vägg- och takmålningar. Vidare till idylliska Liselund ny Slott som byggdes 1887 av baronen Fritz Rosenkrantz i italiensk stil. Slottet står stolt och majestätiskt och blickar ner över parken med sina fantasifulla omgivningar. Nu är det bara några kilometer till Möns klint som ger semestern det där lilla extra, ett måste som nästan tar andan ur en. Dagens etappmål blir Hotel Söpark i Maribo på Lolland. Gemensam middag på hotellet.

 

DAG 2 Maribo - Fåborg

Efter frukost tar vi färjan till Spodsbjerg på Langeland, och fortsätter till vackra Valdemars Slott på ön Tåsinge. Här får vi en rundvandring av en skandinavisktalande guide. Vidare mot Fyn och Svendborg där du får egen tid för lunch och lite strosande. I natt ska vi bo på hotell Faaborg Fjord i Fåborg. Gemensam middag på hotellet.

 

DAG 3 Utflykt till Aerö

Idag tar vi färjan till charmiga ön Aerö. Det är något speciellt när man kommer hit. Det känns som att tiden vrids tillbaka. Lugnet och ron som infinner sig. Den oförstörda idyllen med sitt böljande havslandskap, korsvirkesromatik och med en rik historia. Vi besöker Ärösköbing som är känt för sina gamla hus, staden är från 1400-talet och anses vara Danmarks bäst bevarade köpstad. Vi hinner också med att åka till Marstal, den största tätorten på ön. En mysig, gammal liten fiskeby som en gång i tiden var Danmarks näst största sjöfartsstad efter Köpenhamn. På eftermiddagen är det dags att lämna ”Danmarks pärla”, vi tar färjan åter tlll Fåborg och vårt hotell. Middag på kvällen.

 

DAG 4 Fåborg – Hemorten

Efter frukost åker vi till Egeskov Slott där vi får en rundvandring med en skandinavisktalande guide. Slottet är både en turistattraktion och ett privat hem för greveparet Michael Ahlefeldt-Laurvig-Billes och hans hustru Carolines med barn. Egeskov är känd för att vara Europas bäst bevarade renässansslott med vallgravar, och parken har bland annat kallats för ”Danmarks vackraste park”. På området finns också flera intressanta museum, ett är veteranmuseet med flygplan, helikopter och en ångbil från 1899. Vi börjar rulla hemåt, över Stora Bält bron och genom Själland. Vi stannar för lunch och fikapaus på lämpliga ställen innan vi kommer hem igen på kvällskvisten.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-05-31 8+ 5.590 kr5.290 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje-, bro- och vägavgifter
  • 3 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m 3
  • Utflykter enligt program
  • Entré Elmelunde Kyrka
  • Entré Slottsparken på Liselund Ny Slott.
  • Rundvandring o entré Valdemars Slott/Herrgårdsmuseum, Jakt-och trofémuseum.
  • Entré till Egeskov slottsparken, Labyrinten/Legeskoven/Muséer/Slottet.
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 000:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Park Inn Maribo Söpark

MARIBO, Danmark

Vestergade 27-29, DK-4930 Maribo.
0045-5478 1011

Våningar: 4 Rum: 10. Hiss finns.
Dusch/WC/bad/telefon,TV,radio,minibar/kylskåp,hårfön och balkong
Hotellet ligger i centrum och har pool, solarium, bastu, restaurang, bar, värdeskåp och internet.

Destinationshotell Dag 2 - 4
Hotel Faaborg Fjord

FÅBORG, Danmark

Svendborgvej 175, 5600 Faaborg, Danmark
0045 62 61 10 10
hotelfaaborgfjord.dk