Hitta din resa

KONSTHANTVERK & DESIGN PÅ ÅLAND, 3 DAGAR

 

Du som redan har varit på Åland vet att ön har mycket att upptäcka. Och du som inte varit här kommer du att bli glatt överraskad! Vi kombinerar vistelsen på Åland med smakupplevelser, hantverk och design. Vi bor i Mariehamn och gör en trevlig utflykt till väl valda besöksmål som vår lokalguide tar oss med till. Välkomna med till Ålands Pärlor!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten  -  Mariehamn

Vi reser norrut och tar fikapaus vid passande ställe. Under eftermiddagen anländer vi till Grisslehamn där vi 15.00 åker över till Åland med Eckerö Linjens familjära och trevliga fartyg. Fartyget är lagom stort; med restauranger, bar, cafeteria och taxfreebutik. Vi äter det populära Skärgårdsbordet ombord, innan vi efter två timmar landstiger på Eckerö. Vi tar plats i bussen och fortsätter till Mariehamn där vi tar in på centralt belägna Hotel Savoy. Härifrån har vi gångavstånd till centrum. 50 mil.

 

DAG 2 Åland

Förmiddagen får vi på egen hand i Mariehamn. Passa på att ta en trevlig promenad, titta runt i butiker och botanisera i Åländskt hantverk. Även finsk design som t ex Marimekko går att hitta. Här finns textilhantverk, brukskeramik, inredning, återbrukat hantverk, smycken och färgglada barnkläder. Mitt på dagen möter sedan vår lokalguide upp. Vi tar nu plats i bussen för en tur på öarna och bjuds på ett pärlband av trevliga och mysiga besöksmål. Vi åker först till Smakbyn som är beläget ett stenkast från Kastelholms slott och Jan Karlsgårdens allmogebyggnader. Namnet Smakbyn valdes för att koppla ihop allt man gör och skapar med ett gemensamt namn, här finns krog, konferensutrymme, bränneri, en bod med åländska varor och hantverk samt en källare för lagring av Smakbyns drycker. Här äter vi också vår lunch. Vi fortsätter till Stallhagen AB, ett mikrobryggeri som grundades 2004 och det enda bryggeriet på ön. Snabbt har man fått många beundrare och numera säljs ölet i både Finland och Sverige. Ett bryggeribesök med smakprover på deras goda öl. Här finns också en gårdsbutik där bl a ölen säljs. Vi fortsätter vår tur och kommer till Judy Hantverk och inredning i Jomala och sist men inte minst Stickstugan Järsö. Här finns snygga och användbara klädesplagg samt en kaffestuga med varm atmosfär och med inredning av gammalt och nytt. Efteråt har vi en kort bit in till Mariehamn där vi senare träffas för en gemensam middag.

 

DAG 3 Grisslehamn – Åland

Under förmiddagen besöker vi Sjöfartsmuseet där vi kan få en bild av det maritima kulturarvet som finns på ön. Samlingarna här är levande av alla föremål, fotografier och böcker som visas och den största delen av dem har kommit till museet genom donationer av privatpersoner, rederier och företag. Genom allt som har kommit museet till del så räknas samlingen som en av de mest högklassiska i världen. Utanför kan vi se det ståtliga museifartyget Pommern som är stängt hela 2017 för renovering. Efteråt åker till Eckerö för påstigning 13.30 på Eckeröfärjan. Under båtresan mot Grisslehamn samlas vi ombord för en gemensam lunch i Kafé Kärringsund. Väl iland fortsätter sedan hemfärden och vi gör paus utmed vägen innan vi är tillbaka vid våra hemorter. ca 50 mil från Småland.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-06-02 Mindre än 8 3.620 kr3.320 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Buss- och båtresor
  • Lunch dag 1, 2 och 3
  • Lokalguide dag 2
  • Bryggeribesök med smakprov
  • Middag dag 2
  • Entré på Sjöfartsmuseet
  • Besök enligt program
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 990:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Hotel Savoy

MARIEHAMN, Åland

Nygatan 10-12, Mariehamn
00358-18 15400
www.alandhotels.fi/sv/hotell-savoy

Våningar: 3 Rum: 85 st
dusch, wc, tv, kaffe-/tebryggare, hårtork, värdeskåp.