Hitta din resa

JYLLÄNDSKA SNAPSAR & LITE VIN, 3 DAGAR

 

I de kryddiga snapsarnas Danmark är ”en lille en” en stor sak. Vi reser på norra Jylland där ”snapseruten” slingar sig runt Limfjorden. Här växer örterna och bären som man kryddar snapsen med. Pittoreska städer, krogar och slott med gamla brännvinstraditioner. Vi gör även ett besök på vingården Glenholm som ligger 45 meter över fjorden med mycket vacker utsikt. Tillsammans följer vi spåret!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Viborg

På väg mot Göteborg stannar vi för fikapaus. Vi åker direkt till färjeterminalen för ombordstigning på Stena Lines fartyg, som tar oss till Fredrikshamn. På båten äter vi en god lunchbuffé. Vidare med buss till Tjele i Jylland, vi besöker Blomstervaerkstedet Over Viskum där vår värdinna Birthe välkomnar oss. Vi får se den prunkande örtagåden och markerna där hon odlar kryddor, bär, frukt och blommor till blomsterbindning och snapskryddning.

Vi smakar självklart på husets goda snapsar. Det finns även en butik där kan man göra spännande inköp. Nu är det inte långt till vårt hotell Best Western Golf Hotel Viborg. Hotellet ligger vackert beläget mellan två sjöar. Gemensam middag på hotellet. Småland-Viborg 44 mil
 

DAG 2 ”Snapseruten”

Vi börjar dagen med en god frukost innan vi beger oss ut på ”Snapseruten” längs Limfjorden. En vacker och rofylld tur med omväxlande natur.

Vi kommer till den lilla charmiga köpstaden Nibe med sina gamla hus, slingrande gator och stenlagda torg. Vidare mot det lilla fiskesamhället Lögstör eller ”musselstaden” som den också kallas. Musselfisket har länge varit en viktig inkomstkälla för staden och musslor från Limfjorden anses vara bland de bästa i världen. Vi passar  även på att äta dagens lunch här i Lögstör. Vi stannar till för ett besök på Limfjordmuseet. Vidare mot Ranum och Vitsköl Kloster, här möts vi av härliga dofter. Här finns bland annat apotekar- och snapsträdgård och en kopia av trädgården i Benediktinerklostret i St Gallen. Vitsköl kloster spelade en framträdande roll i Jan Guillous triologi om tempelriddaren Arn Magnusson. Den unge Arn fick sin etiska utbildning från munkarna i klostret och lärde sig även krigskonsten från en tidigare Templar bland munkarna. På kvällen väntar oss en god middag på hotellet.
 

DAG 3 Viborg - Hemorten

Efter en välsmakande frukost rullar vi vidare för att besöka Glenholm vingård i Ranum.

Vår värd visar oss runt och berättar om hur tillverkningen går till. Vi passar även på att provsmaka deras goda viner. Därefter beger vi oss norrut mot Fredrikshamn. Efter en seglats på ca 3,5 timme kommer vi till Göteborg och vi fortsätter resan hemåt. Vi stannar för kvällsfika på vägen hem. Viborg-Småland 44 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-07-13 8+ 4.990 kr4.690 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • 2 övernattningar med frukost
 • Lunchbuffé inkl dryck dag 1
 • Lunch dag 2
 • Middag inkl. kaffe dag 1 och 2
 • Guidad visning + 3 snapsprov på Viskum Snaps
 • Entré Limfjordsmuseet
 • Entré till trädgårdarna Vitsköl Kloster
 • Visning Glenholm  & vineriet inkl 4 smakprov
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 550:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Länkar
http://www.golfhotelviborg.dk/en/
http://www.visitdenmark.com

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Golf Hotel Viborg

VIBORG, Danmark

Randersvej 2, DK-8800 Viborg
0045-8661 0222      Fax: 8661 3171
www.golf-hotel-viborg.dk

2 våningar, 133 rum, hiss finns.
Dusch/wc, TV, telefon, fön
och luftkonditonering.
Centralt hotell med pool, bastu, restaurang och bar.