Hitta din resa

VANDRA I FUNÄSDALEN, 5 DAGAR


 

 

Följ med oss till Svenska Fjällen och vandra med vandringsledare! Vi bor på Hotell Funäsdalen, mitt i byn och har utsikt över både fjäll och sjö. En av dagarna erbjuder vi också en utflykt till den vackra norska staden Röros! Att vandra i vacker natur och att vistas i lugna och avkopplande miljöer är en resa för både kropp och själ. Häng med och hämta energi i den friska fjälluften.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Funäsdalen

Vi lämnar våra hemorter tidig morgon och påbörjar färden mot norra Sverige. Resan går genom flera landskap och vi gör stopp för matpauser på lämpliga ställen längs vägen. Under kvällen kommer vi till Funäsdalen och Hotell Funäsdalen där vi efter incheckning samlas för en gemensam middag.

 

DAG 2 Funäsdalen - vandring

Efter frukost kan det passa bra med en promenad för att bekanta sig med Funäsdalen. Vi bor nära bland annat FunäsGondolen, butiker, Härjedalens fjällmuseum och övriga aktiviteter. Efter lunch träffar vi vår vandringsledare och vi spenderar eftermiddagen med att vandra en tur på ca 5 km som kallas Säterturen 6 Mittåkläppen. Turen är lättgången och oftast torr och är en kulturvandring genom ett välbevarat säterområde i fjällterräng. Vi avslutar vandringen vid Djupavallens servering där det finns goda frasiga våfflor att köpa. Tillbaka till vårt hotell där vi senare samlas för att njuta av både middag och utsikten över Funäsdalssjön.

 

DAG 3 Funäsdalen – vandring

Du ägnar förmiddagen efter eget tycke och smak. Under eftermiddagen gör vi sedan ytterligare en vandring med vår vandringsledare. Vi går ca 7 km och låter oss hänföras av imponerande vyer. Vid klart väder kan man till och med skymta den norska gränsen. Efter ännu en härlig vandring tar vi bussen tillbaka till Funäsdalen och hotellet. Varför inte passa på att koppla av en stund vid hotellets bad- och relaxavdelning innan vi ses igen till middagen. Efteråt känns det bra att krypa ner och somna gott efter vandringspasset.

 

DAG 4 Funäsdalen – Röros i Norge

Till Röros har vi ca 8 mil och vi kommer att passera vacker natur med siluetter av fjäll innan vi är framme. Staden är charmerande och speciell och väldigt lätt att bli förtjust i. Den är byggd på fjället runt en koppargruva och finns med på UNESCOS:s världsarvslista. I gamla staden är det bara träbyggnader, de är målade i underbara färger i en färgskala som är vacker och överensstämmande. Här kan vi under dagen njuta bland trevliga miljöer, butiker, caféer och restauranger. Efter egen tid träffas vi igen och återvänder då till vårt hotell där vi senare äter gemensam middag.

 

DAG 5 Funäsdalen – hemorten.

Vi lämnar hotellet och fortsätter resan mot hemorterna. Det blir lunch- och fikastopp längs vägen och efter en resa med härliga aktiviteter och intressant besök i Röros är vi återigen hemma.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-09-12 Mindre än 8 5.470 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 4 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 4
  • Vandringsledare
  • Utflykt till Röros
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg: 1 220:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

Bra att ta med på resan: Termos, ryggsäck och rejäla skor/ vandringskängor.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 5
Hotel Funäsdalen

FUNÄSDALEN, Sverige

Rörosvägen, 840 95 Funsädalen
0684-214 30
www.hotell-funasdalen.se

Våningar: 6 Rum: 49 Hiss finns.