Hitta din resa

WEEKENDKRYSSNING TILL VISBY, 3 DAGAR


   

 

Upplev sommarpulsen i Visby på en weekendkryssning. Strosa runt innanför ringmuren i de medeltida gränderna bland torg och butiker. Hela ön är något av ett svenskt ”matmekka” med mängder av restauranger och caféer. Trots att Gotland är så nära känns ön lite kontinental, som en gnutta Italien blandat med raukar, vallmofält och ulliga lamm. Klyschan att ”här finns något för alla” stämmer faktiskt och avstånden är korta. 

Ändå är besöket i land bara en del av upplevelsen. Ombord finns en värld av matupplevelser, aktiviteter, underhållning, shopping, spabehandlingar, havsutsikt och sommarfest på soldäck. 

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Stockholm – Mot Visby

Vi rullar mot Stockholm och Stadsgårdskajen där vårt kryssningsfartyg kastar loss 16.00. Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta lämnar Stockholm bakom oss. Under Captain´s cocktail träffar du några av dem som tar hand om dig under resan. På kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerättersmiddag. Lite senare bjuds det på underhållning, fest och dans.

 

DAG 2 Visby

Börja dagen med morgongympa på akterdäck! Vi har kommit till sommarfavoriten Visby. Upptäck staden på egen hand, strosa i gränderna, shoppa, kolla in folklivet på någon av alla caféer, barer och restauranger. Innan vi kastar loss kanske du tar ett bad och en after beach på ”Kallis” (kallbadhuset). Vill du istället uppleva ännu mer av Gotland så är du välkommen med på någon av Birkas utflykter.

 

DAG 3 Mot Stockholm  –  Hemorten

Dagen tillbringas till havs bland kobbar och skär. Koppla av på soldäck, shoppa till fina sjöpriser, var med på någon aktivitet eller ta en härlig behandling i fartygets fina spa-anläggning. Här kan du må bra en stund i utomhusjacuzzin med fin utsikt över skärgården och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen. Här väntar vår buss för vidare hemfärd. Hemkomst på kvällen.

 


 

Vill du uppleva mer av Gotland erbjuder rederiet en rad utflykter under uppehållet i Visby. De arrangeras av kunniga guider. Utflykterna startar 30 minuter-1 timme efter ankomst till resmålet. Det är endast möjligt att boka en av utflykterna. Förbokning görs till oss på resebyrån senast 95 dagar före avresa och  det är ”först till kvarn” som gäller eftersom utbudet är begränsat och tillgång endast i mån av plats.

 

FÅRÖ: RAUKFÄLT, SAND OCH BERGMAN
En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav. 699:-/person inkl lunch. 6 tim.

STADSVANDRING OCH GOTLANDS BRYGGERI
Promenad i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter. 595:-/person inkl ölprovning. 3 tim.

MEDELTIDA VISBY - STADSVANDRING
Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge. 295:-/person. 3 tim.

NY! MEDELTIDA RUINER OCH GOTLANDS MUSEUM - STADSVANDRING
De vackra ruinerna i Visby finns kvar som minnen av den rika medeltiden på Gotland. Under vår vandring ser vi både ruiner och Visbys enda bevarade kyrka från medeltiden samt välbevarade skatter på Gotlands Museum. 325:-/person. 3 tim.

NY! VANDRING LÄNGS KUSTEN
Gotland har cirka 80 mil kust med mäktiga klintar och långa sandstränder. Idag går vi på en naturskön vandring längs kusten söder om Visby. Från fiskeläge och rövarhålor till dramatiska klintar och prinsessresidens. 575:-/person inkl fika. 3,5 tim.

VACKRA VÄSTRA GOTLAND
Jordbrukslandskap och kalkstensklippor. Färden går till en av öns 92 medeltida kyrkor som är i bruk än idag och till Gannarve skeppssättning. Efter fika på 1700-talsgård beundrar vi vyn från en av öns mest spektakulära klintar. 475:-/person inkl fika. 4 tim.

 

Läs mer om utflykterna på
www.birka.se/kryssningar/langkryssningar/weekend-i-visby

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-07-13 Mindre än 8 2.490 kr2.190 kr Boka

 

  Cabin ekonomi Seaview ekonomi Cabin standard Seaview standard Seaview komfort Seaview premium
4-bädd 2 490:- 2 690:- 2 690:- 2 890:- 3 050:- -
3-bädd 2 690:- 2 990:- 2 990:- 3 190:- 3 390:- -
2-bädd 3 090:- 3 490:- 3 490:- 3 790:- 4 090:- 4 590:-
1-bädd 4 190:- 4 990:- 4 990:- 5 790:- 6 390:- 7 390:-

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Kryssning enligt program
  • Del i 4-bädds Cabin ekonomi insideshytt
  • 1 frukostbuffé
  • 3-rätters middag dag 1 o 2 exkl dryck
  • 1 Brunch
  • Underhållning och aktiviteter ombord

 

Övrigt

Enkehyttstillägg 1 700:-:-
Ev. tillägg för annat val av hyttkategori
Tillägg för ev. extra utflykter på Gotland
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-

På denna resa är det inte möjligt att boka del i dubbelrum med ”okänd” medresenär.

Speciellt: Giltig ID-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Fullständig information om giltiga ID-handlingar hittar du under Resevillkor på www.birka.se