Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

HÖGA KUSTEN MED BIRKA, 3 DAGAR


 

 

Följ med på en alldeles unik kryssning från Stockholm längs Höga Kusten, upplev den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt! Sedan 2000 är Höga Kusten klassat som världsarv av UNESCO med en unik skärgårdsmiljö och världens högsta marina kustlinje. Landskapet präglas av landhöjningen som har varit kraftigare här än i övriga Skandinavien och som blir åtta millimeter högre för varje år.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Mot Höga Kusten

Vi stannar och rastar på vår väg mot Stockholm. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stadsgårdskajen 16.00. Medan vi sakta seglar ut från Stockholm i sommarkvällen bjuds vi på  en härlig stämning på soldäck. Under kvällen äter vi en god trerätters välkomstmiddag, under ”captains cocktail” passar vår kapten på att presentera sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen. Lite senare ljuder det av sköna toner i pianobaren, proffsiga nöjesvärdar bjuder på underhållning och kanske är du sugen på en svängom när dansbandet spelar upp till dans.

 

DAG 2 - Härnösand

När det är dags att vakna så är vi framme i Härnösand som är Höga Kustens sydligaste kuststad. Vi njuter av den stora frukostbuffén som står uppdukad, därefter har vi hela dagen framför oss i denna vackra stad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum, så det är lätt att på egen hand besöka den charmiga staden med sina välbevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vår reseledare gör även en liten stadsvandring för dig som är intresserad av att höra lite mer om staden, denna rundvandring ingår i priset. Vid 17.00 är det dags att börja återfärden. Ombord  väntar en härlig trerättersmiddag. I fyra timmar seglar vi sakta inomskärs från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

 

DAG 3 Kryssning – Hemorten

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteter ombord, passa på att shoppa till taxfreepriser eller koppla av på soldäck. I restaurangen väntar oss en god brunch. Varför inte unna dig en härlig behandling som finns i den fina spa-anläggningen på däck 10. Koppla av en stund i utomhusjacuzzin på samma däck, härifrån har du en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen 15.45, här väntar vår buss för vidare hemfärd. Vi stannar och rastar längs vägen. Hemkomst på kvällen.  

 


 

Vill du uppleva mer av Höga Kusten erbjuder rederiet en rad utflykter under uppehållet i Härnösand. De arrangeras av kunniga Höga Kustenguider. Utflykterna startar 30 minuter-1 timme efter ankomst till resmålet. Det är endast möjligt att boka en av utflykterna. Förbokning görs till oss på resebyrån senast 95 dagar före avresa och  det är ”först till kvarn” som gäller eftersom utbudet är begränsat och tillgång endast i mån av plats.

NY! BILAR, BÅTAR OCH LOKALA GODSAKER
Spännande bil- och fritidsbåtshistoria med guidning på Sveriges största bilmuseum och Höga Kustens nya fritidsbåtsmuseum i Härnösand. Allt toppat med ett smakprov av regionens godsaker. 625:-/person inkl lättare lunch. 3 tim. 

STADSVANDRING MED UTSIKT FRÅN VÅRDKASBERGET
Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav. 475:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

BOX WHISKY MED ÅDALEN
Hos Box Whisky vid den mäktiga Ångermanälvens mynning, testar vi de gyllene dropparna. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931. 925:-/person inkl lunch och whiskyprovning. 5 tim. 

HEMSÖ FÄSTNING: BOMBER, GRANATER OCH SPIONER
Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Hör den spännande historien om Hemsö Fästning, vars uppgift var att stoppa främmande fartyg. 695:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

NY! HÖGAKUSTENBRON
Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Vi får smaka lokala specialiteter. Vi ser Sandöbron, tar del av historiska händelser i Ådalen och fikar i 50-talsmiljö. 650:-/person inkl lunch. 4 tim.

VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN
Höga Kusten har världsrekord i landhöjning vilket har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. Idag får vi veta allt om världsarvet och beundra vyerna från Skulebergets topp. Dessutom besöker vi en världsberömd toffel. 695:-/person inkl lunch och fika. 6 tim.

HERNÖ GIN
Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Känn doften av enbär hos den prisbelönta lilla uppstickaren och hör om deras resa. Vi testar de prisbelönta dropparna med en touch av Norrland. 650:-/person inkl ginprovning. 2,5 tim.

NY! MJÄLTÖN - SVERIGES HÖGSTA Ö
Vandring med eldsjälar på Sveriges högsta ö och– närmare världsarvet kommer du knappast! Ett exklusivt äventyr och en dag fylld med naturupplevelser, personliga berättelser och utelagad lunch. 1 245:-/person inkl lunch. 6 tim.

SMAKA PÅ HÖGA KUSTEN
Höga Kusten bjuder både på dramatiska landskap och unika matupplevelser. En båttur med Ådalen III tar dig till Höga Kustenbron och vi bjuds på en surströmmingshow av Sveriges surströmmingskung Ruben Madsen. 795:-/person inkl lunch. 4,5 tim. 

KONST, KULTUR OCH TUNNBRÖD
Nordingrå är känt för vackra byar, slingrande vägar och små fiskelägen. Vi besöker museibyn Mannaminne och får en rundtur med smakprov hos Mjälloms, Sveriges äldsta tunnbrödsbageri där familjen bakar efter farmor Ruts recept. 850:-/person inkl lunch. 5,5 tim.

NY! STADSVANDRING MED AFTERNOON TEA-DANS
Stadsvandring med överraskningar, afternoon tea, dans och storbandsmusik! Låt oss presentera en eftermiddag för dig som är nyfiken på Härnösand, uppskattar skön musik och gärna tar på dig dansskorna. 625:-/person inkl afternoon tea. 3,5 tim.

Läs mer om utflykterna på 
www.birka.se/kryssningar/langkryssningar/varldsarvet-hoga-kusten

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-08-20 Fullbokad 2.995 kr2.695 kr G Väntelista

 

  Cabin ekonomi Seaview ekonomi Cabin standard Seaview standard Seaview komfort
4-bädd 2 995:- 3 295:- 3 295:- - 3 725:-
3-bädd 3 195:- 3 600:- 3 600:- - 4 165:-
2-bädd 3 595:- 4 200:- 4 200:- 4 850:- 5 050:-
1-bädd 4 895:- 6 105:- 6 105:- 7 405:- 7 805:-

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Kryssning enligt program
  • 2 nätter, del i 4-bädds Cabin ekonomi insideshytt
  • 1 frukostbuffé
  • 3-rätters middag dag 1 o 2 exkl dryck
  • Brunch dag 3
  • Stadsvandring i Härnösand
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Reseledare 

 

Övrigt

Enkehyttstillägg fr. 1 900:-
Tillägg för ev. extra utflykter i Härnösand
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-

På denna resa är det inte möjligt att boka del i dubbelrum med ”okänd” medresenär.

Speciellt: Giltig ID-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Fullständig information om giltiga ID-handlingar hittar du under Resevillkor på www.birka.se