Hitta din resa

GÖTA KANAL DELUX, 2 DAGAR

 

En vidunderlig resa väntar ER som väljer att åka med oss på en av de stora kanalbåtarna på Göta kanal. Vi åker med M/S Wilhelm Tham, rederiets näst äldsta båt och även k-märkt. Det är som att kliva in i en annan värld och där resans mål inte är det viktigaste utan allt du får uppleva och se längs vägen. En perfekt kryssning för dig som önskar en annorlunda och rofylld minisemester. På båten är det helpension och en härlig sekelskiftsstämning som råder. Vi kommer att färdas med historiskt fartyg i en unik miljö utmed en av världens märkligaste vattenvägar och ett led i vattenförbindelsen mellan Sveriges två största städer. Den är 190 km lång och till största delen handgrävd.

 


 

Visa program

DAG 1

Med fikauppehåll går resan direkt till idylliska Söderköping som är känd både som en betydande stad under Hansatiden och även som en populär kurort. Söderköpings Brunn har anor från 1700-talet och är fortfarande en populär anläggning. I hamnen intill finns vårt fartyg där vi går ombord, 19.00 avgår vi och blir tilldelade våra hytter. Som sagt, det är ett gammalt fartyg med väl bevarad stil och hytter som är smakfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier. Det är mindre hytter vilket ger en känsla av hur man reste förr i tiden. Hytterna har en kommod med handfat (varmt och kall vatten) och wc/dusch som går i samma charmiga stil finns gemensamt. Alla hytter är utsides och belägna ovanför vattenlinjen. Under det att fartyget börja segla iväg blir vi serverade en tre-rätters middag i den vackra matsalen med sin tidstypiska inredning. Under kvällen kommer vi att passera åtta slussar och det finns tid att gå iland. Vid 22-tiden kommer vi till Klämman där vår natthamn kommer att vara. Det blir övernattning stillaliggandes på slätten med fantastiska vyer.

 

DAG 2

Att äta frukost på det här historiska fartyget i en unik miljö känns trevligt och härligt. Den serveras från 07.30 och 09.00 lämnar vi vår natthamn. Vi kommer snart till sjön Asplången, 27 meter över havet och fortsätter västerut. På Bryggdäcket, båtens översta är utsikten bättre och fungerar också som soldäck, ett perfekt ställe att koppla av på under båtens färd. Det är fascinerande att se vad landskapet har att bjuda på utmed resans gång med slussar, stugor, åkrar, vägar, järnväg och grönska kryddat med sommarens dofter och i en lugn fart utmed kanalen. Vid Norsholms sluss korsas också kanalen av järnvägen som går mellan Stockholm och Malmö. Vi kommer därefter ut på sjön Roxen då vi också blir serverade 2-rätters lunch i matsalen. Så småningom kommer vi till Berg som är känt för alla sina slussar, det finns 15 totalt. Här är finns den omtalade slusstrappan som kallas för Carl-Johans slusstrappa. Det är fantastiskt att se hur det stora fartyget följer med i slusstrappan som också är den sista programpunkten på kanalresan. M/S Wilhelm Tham lägger sedan till i hamnbassängen mellan Carl-Johans och Oscars slussar i Berg. Vår buss är på plats och vi fortsätter vår resa vidare mot våra hemorter.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-07-28 8+ 3.850 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Eftermiddagskaffe dag 1 och 2
  • 1 övernattningar ombord, utsideshytt
  • Frukost dag 2
  • 2- rätters lunch dag 2
  • 3-rätters middag dag 1
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 200:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Utsideshytter med våningssängar.

 

Boende

Destinationsboende Dag 1 - 2
M/S Wilhelm Tham

, Sverige