Hitta din resa

BOHUSLÄN, 3 DAGAR


 

 

Vår resa till Bohuslän innehåller de berömda och klassiska besöksmålen. Vi kommer utmed vackra kustvägar till bland annat Fjällbacka där den kala och särpräglade naturen möter oss.  I Smögen väntar populära bryggan och räkor… Tjörn med Skärhamn och restaurang Vatten och sillkonservernas ö Klädesholmen. I Uddevalla på fina Bohusgården blir vårt boende. Välkommen med på vår härliga sommarresa!

 


 

Visa program

Dag 1 Hemorten - Uddevalla

I Mullsjö gör vi kaffepaus och sedan går färden vidare via Falköping och Trollhättan till Uddevalla. Vi inleder vår resa i Bohuslän med att äta lunch i en lugn och trevlig miljö på den anrika badorten Gustavsberg nära Uddevalla. Därefter åker vi ut mot kusten och sommarstaden Lysekil. Här besöker vi Havsakvariet Havets Hus. Du får också egen tid med möjlighet att promenera genom Havsbadsparken och njuta av närheten till havet innan vi åker tillbaka till Uddevalla och checkar in på Hotell Bohusgården.  Hotellet har en SPA-avdelning där vi har fritt inträde. 45 mil.

 

Dag 2 Utflyktsdag

Vi börjar med att åka ut till Smögen. Här gör vi ett längre stopp med möjlighet att promenera på den berömda bryggan, handla i bodarna och besöka fiskhallarna. Kanske blir det en räkmacka till förmiddagskaffet. Vår resa fortsätter längs Kustvägen och vi ser Bohusläns mest karga och särpräglade natur. I Hunnebostrand har man brutit sten och lastat sten som exporterats ut i världen, här gör vi ett stopp. Fjällbacka, ännu en bohusländsk pärla! Här på restaurang Bryggan njuter vi av mat och havsmiljön som är så nära inpå. Två kändisar som förknippas med Fjällbacka är skådespelerskan Ingrid Bergman och deckarförfattarinnan Camilla Läckberg med böckerna som blev den populära TV-serien "Morden i Fjällbacka". Efter besöket i det historiska fiskeläget återvänder vi till Uddevalla. Under eftermiddagen finns utrymme till att till exempel se Bohusläns museum, stan eller varför inte ta en promenad utmed den vackra strandpromenaden som finns. 16 mil.

 

Dag 3 Uddevalla - Hemorten

Från Uddevalla reser vi vidare i "Evert Taubes fotspår". Vi stannar till hos Handelsman Flink på Flatön och upplever den ”Taubeska” atmosfären med bland annat Taubestenen i vattnet och berget där han satt och blickade ut över Malö strömmar. Vår resa går vidare med färja till Orust och Tjörn. Vi besöker sillkonservernas ö Klädesholmen som redan på femtonhundratalet var ett välkänt fiskeläge. I generation efter generation har yrkesmän på ön utvecklat sillen till en inlagd delikatess. På restaurang Vattnet som ligger i anslutning till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn blir vi serverade lunch och efteråt finns möjlighet att besöka museet på egen hand. Vi återvänder till fastlandet via de berömda Tjörnbroarna. Med stopp utmed hemvägen är vi snart tillbaka på våra hemorter igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-06-27 8+ 3.790 kr3.590 kr G Boka
2018-07-25 8+ 3.790 kr G Boka

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Lunch alla tre dagarna
  • Entré till Havets Hus
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 450:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Bohusgården Hotell & Konferens

UDDEVALLA, Sverige

Nordens väg 6, 451 44 Uddevalla
0522-364 20
www.bohusgarden.se

Våningar: 7 Rum: 133 Hiss finns.
Dusch/bad/wc, hårfön, telefon, TV, radio, strykjärn.
På hotellet finns restaurang, bastu, pool, bar.

Kommentarer

En toppenbra resa med så många upplevelser och intryck på bara tre dagar. Underbar natur och mysiga ställen som t ex Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand. Vår jätteduktiga reseledare - Lisbeth - gjorde att resan fick ett extra plus.
En toppenbra resa med så många upplevelser och intryck på bara tre dagar. Underbar natur och mysiga ställen som t ex Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand. Vår jätteduktiga reseledare - Lisbeth - gjord
Maj-Britt och Gunilla