Boka bussresa till Wismar med Schwedenfest 3 dagar

Den gamla Hansa- och svenskstaden Wismar vid Östersjökusten är en liten pärla väl värd ett besök. Här firas varje år i augusti folkfesten "Schwedenfest" till minne av 155 års svenskt styre på 1600- och 1700-talen. Vi bor på trevliga Steigenberger Hotel Stadt Hamburg, beläget direkt vid torget och med festligheterna utanför dörren!

DAG 1 Hemorten - Wismar
Resan går via Öresundsbron till Danmark och vidare med färja från Gedser till Rostock. Det passar bra att äta lunch på färjan. Efter ungefär en timmes resa på tysk mark är vi framme i Wismar och checkar in på Steigenberger Hotel Stadt Hamburg. Ikväll äter vi gemensam middag på hotellet. 52 mil.
DAG 2 Wismar
Efter frukost kan du följa med vår reseledare på en stadspromenad i Wismars gamla stadskärna. Från vårt hotell stiger vi rätt ut på stora torget med den vackra 1700-talsbrunnen, det stilrena rådhuset och inte minst "Alte Schwede", Wismars äldsta bostadshus, idag en populär restaurang. Under dagarna när "Schwedenfest" firas avlöser de olika programpunkterna varandra i gamla stan och i hamnen. Fyrverkeri, konserter med svenska och tyska musikkårer, musikunderhållning, exercis i gamla uniformer och segelregatta är bara några exempel.
DAG 3 Wismar - Hemorten
Efter frukost avreser vi mot färjan i Puttgarden. Genom Danmark och via Öresundsbron går färden vidare hemåt. Tillbaka i Växjö ca 20.30 och i Vetlanda ca 21.00. 58 mil.
. Boka din bussresa till Wismar med Schwedenfest 3 dagar