Boka bussresa till Bodensjön med Mainau 7 dagar

Finns det något mer klassiskt än en bussresa till Bodensjön och Mainau? Den vackra Bodensjön omges av snöklädda bergstoppar, blomsterprydda småbyar, frestande värdshus och idisslande alpkor. Greve Lennart Bernadottes paradisö Mainau bjuder på en magnifik och oslagbar blomsterprakt. På våren möts du av tulpaner och andra vårblommor som översållar ön, på sommaren står Mainaus fantastiska rosor i full blom. Palmer och fjärilar, fontäner och underbara planteringar, slottet och kyrkan i sirlig barockstil - allt detta är en sann njutning för ögat!

DAG 1 Hemorten - Göttingen
Koppla av - semestern har börjat
Vår första etapp går genom Danmark och via färjan mellan Rödby och Puttgarden når vi Tyskland. Vi fortsätter genom det bördiga Schleswig-Holstein och skymtar Lübeck och Hamburg. På kvällen väntar Clarion Hotel i Göttingen med middag. 81 mil.
DAG 2 Göttingen - Bregenz
Storslagna alper och Bregenz idyll
Efter frukost går färden vidare till den romantiska medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber. Vi stannar för sightseeing, lunch och shopping. Vad sägs om julpyntsförsäljning året om? På eftermiddagen gör vi en avstickare till Ottobeuren för besök i klosterkyrkan som anses vara en av den tyska barockens pärlor. Vi färdas genom Bayern till Österrike och staden Bregenz som ligger vid Bodensjöns strand. Vi bor tre nätter på gästvänliga Hotel Messmer och då vi fått våra rum är det dags för middag. 63 mil.
DAG 3 och 4 Bregenz
Ostar och finanscentrum
Bodensjöns omgivningar erbjuder oanade möjligheter till avkoppling och storslagna naturupplevelser. Bregenz har en småstads charm och samtidigt internationell prägel. Den ligger i Österrike mellan Tyskland och Schweiz, och de tre länderna delar på Bodensjön. I den gamla delen av staden finns flera byggnader från medeltiden och i själva centrum finns ett stort utbud av affärer, caféer och restauranger. För att ge möjlighet att prova någon av dessa ingår inte middag tredje dagen. Att utforska och upptäcka omgivningarna på egen hand är alltid lika roligt, men vi gör också en gemensam utflykt en av dagarna.
Vi ger oss av mot den schweiziska alptoppen Säntis, 2502 m ö h, som syns på långt håll. Appenzellområdet är känt för sina alpkor, ostar och gamla folkliga traditioner. Vi stannar till i den pittoreska staden Appenzell där möjlighet finns att smaka på och inhandla den goda osten. Här är koskällorna större än någon annanstans och hantverkstraditionerna är levande. Vi besöker också det lilla furstendömet Liechtenstein. I huvudstaden Vaduz, som har ca 5000 invånare, ligger slottet som är prinsens residens. Det ligger högt uppe på ett berg och håller "ett vakande öga " över staden. Här kan vi köpa landets vackra frimärken eller en flaska av "Grevens eget vin".
Vår andra dag ges möjlighet att upptäcka Bregenz med omgivningar på egen hand. Kanske en skön båttur till den idylliska ön Lindau i Bodensjön eller kabinbanan upp på berget Pfänder, 1064 m ö h, för att njuta av utsikten över sjön och alperna?
DAG 5 Bregenz - Mainau - Herrenberg
Kunglig blomsterprakt
Vi lämnar Bregenz och har inte långt till blomsterön Mainau, en av resans höjdpunkter. Här tillbringar vi flera timmar för att i lugn och ro kunna beundra all blomsterprakt. Lunch kan vi äta på någon av Mainaus trevliga restauranger. Vi åker sedan båt över Bodensjön till Meersburg på motsatta sidan och kommer framåt kvällen fram till Ramada Hotel i Herrenberg strax söder om Stuttgart där rum och middag väntar. 22 mil.
DAG 6 Herrenberg - Hildesheim
Genom Tyskland går färden
Genom ett vackert böljande landskap färdas vi norrut. Fika och lunchpauser blir det naturligtvis under dagen. Kanske hittar vår reseledare någon mysig liten korsvirkesstad vid sidan om Autobahn, där vi kan stanna till en stund. Vi övernattar och äter middag på van der Valk Hotel i charmiga Hildesheim. 52 mil.
DAG 7 Hildesheim - Hemorten
Dags att framkalla semesterbilderna!
Vi lämnar Hildesheim bakom oss och passerar Lübeck. Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby och sedan går färden mot Köpenhamn och via Öresundsbron till Sverige. Hemkomst Växjö ca 20.30, Vetlanda ca 22.00. 70 mil.
. Boka din bussresa till Bodensjön med Mainau 7 dagar