Boka bussresa till Helsingfors 3 dagar

Härliga, hyvä Helsinki! Staden har en obestämd charm kryddad med influenser från Sverige, Ryssland och kontinenten. Strosa runt på Salutorget med all sin färgprakt, fullt av dofter och delikatesser från världens alla hörn.

DAG 1 Hemorten - Stockholm
Bussen tar oss till Värtahamnen i Stockholm, där Silja Lines kryssningsfartyg väntar för en underbar tur genom skärgårdarna i Sverige och Finland. Båten avgår 17.00 och vi träffas i matsalen för att njuta av smörgåsbordet inkl öl/vin/vatten. Efter måltiden är kvällen fri att roa sig på egen hand. Övernattning i luftkonditionerade hytter med dusch/wc. 44 mil.
DAG 2 Helsingfors
Stor frukostbuffé ombord innan vi lägger till vid Södra Hamnen - Olympiaterminalen. Dagen är fri för egna strövtåg. Om du vill kan du förhandsboka en sightseeing i Helsingfors (bokas samtidigt som du bokar din resa). Finlands huvudstad är en härlig plats, inte minst för de som är shoppingsugna. De stora varuhusen och affärerna har mycket att erbjuda i alla smakriktningar. Kanske väljer vi att promenera omkring i något av de större varuhusen Sokos, Stockmanns, Kiseleffs basar eller Kämp Gallerian. Här finns kända kvalitetsmärken och klassiker som Arabia, Hackmann, Marimekko och Artek. Det finns också ett stort urval restauranger i olika stilar att välja bland. Nya krogar öppnas titt som tätt. Förutom god mat och bra shoppingmöjligheter så finns det också tillfälle att besöka något av stadens museer eller konstgallerier. 17.00 finsk tid avgår fartyget från Helsingfors och nu väntar ännu en trevlig kväll ombord. Titta gärna in i de olika butikerna, ta ett dopp i poolen eller koppla av med ett glas öl i den trivsamma puben. Eftersom vi angör Åland, som står utanför EU:s skatteområde, finns taxfreeförsäljning ombord. Det finns flera olika restauranger att välja bland och i dansbaren är det levande musik och nattklubbsstämning.
DAG 3 Stockholm - Hemorten
Vi äter frukost innan vi anländer till Värtahamnen 09.30. Efter uppehåll för lunch är vi tillbaka i Vetlanda ca 15.00 och i Växjö ca 16.30. 44 mil.
. Boka din bussresa till Helsingfors 3 dagar